ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ

Ν. Φίλης: Τραγική η πολιτική της κυβέρνησης, εξωραΐζει τη Χρυσή Αυγή σε τμήματα της κοινωνίας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιναζιστική, αντιφασιστική δύναμη», είπε ο Νίκος Φίλης στην ραδιοφωνική εκπομπή των Οικονόμου - Παυλόπουλου. «Η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή με την ψήφο του λαού, δυστυχώς. Γιατί κάποια στιγμή κέρδισαν οι ρατσιστικές αντιλήψεις κάποιο ακροατήριο, μικρό μεν, αρκετό πάντως για να τους βάλει στη Βουλή. Συνεπώς εκείνο που θα την κρατήσει εκτός Βουλής είναι η σύγκρουση με τις ρατσιστικές, νεοφασιστικές, εθνικιστικές, ομοφοβικές κλπ. αντιλήψεις μέσα στην κοινωνία. Μαζί, ένας νόμος που ακολουθεί τη συνταγματική τάξη, ξεκάθαρος, σαφής, όχι φωτογραφικός».

Ο Νίκος Φίλης απαντούσε στο αδιανόητο σχόλιο των δημοσιογράφων, υπό τον τύπο ερώτησης: «Μήπως θέλετε να μπει η Χρυσή Αυγή στη Βουλή, τελικά, κ. Φίλη; Πείτε το, δεν είναι κακό»!

Και συνέχισε στην απάντησή του: «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει κατατεθεί ήδη από την προηγούμενη φορά που έφερε τροπολογία στη Βουλή η κυβέρνηση: δεν επιτρέπει σε καταδικασμένους για ρατσιστικά εγκλήματα και ναζιστική προπαγάνδα -για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης εν γένει- να χρίζονται υποψήφιοι σε εκλογές. Αυτή είναι η σωστή αντιμετώπιση.

»Το Φεβρουάριο μας έλεγαν ότι η ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ είναι λανθασμένη και η δική τους, που ψηφίστηκε, σωστή. Τώρα αλλάζουν την ψηφισμένη ρύθμισή τους ξανά -και κατηγορούν πάλι το ΣΥΡΙΖΑ! Νομοθετούν για τρίτη φορά, στο `παρά πέντε` των εκλογών, με κακότεχνες νομικές διατυπώσεις, με ανεπίτρεπτες συναντήσεις αναρμόδιου υπουργού (και πάλι ο κ. Γεραπετρίτης, πρωταγωνιστής της συγκάλυψης των υποκλοπών….) με ανώτατους δικαστές -και φταίει η αντιπολίτευση»!

»Πρόκειται για τραγική πολιτική, που εξωραΐζει τη ΧΑ σε τμήματα της κοινωνίας, ως δήθεν `αντισυστημική` δύναμη, που το `σύστημα` θέλει να αφήσει εκτός βουλής. Είναι οι ίδιοι που μιλούσαν για την ανάγκη να υπάρχει μια `σοβαρή Χρυσή Αυγή`. Είναι οι ίδιοι που επί τρία χρόνια, επιτρέπουν στον Κασιδιάρη να κάνει προεκλογική εκστρατεία μέσα από τη φυλακή! Με πρόσβαση στα σόσιαλ μίντια, με αναρτήσεις σε ιστοσελίδες, με συνεντεύξεις. Όταν ο κοινός κρατούμενος δεν έχει νομίμως ούτε κινητό τηλέφωνο. Με τον υπουργό Δικαιοσύνης να παραδέχεται στην ίδια εκπομπή ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά την ευθύνη έχει... το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, του κ. Θεοδωρικάκου».

«Θαρρείς και μιλάμε για δύο διαφορετικές κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας», σχολίασε ο Ν. Φίλης.

Και κατέληξε ο βουλευτής Α` Αθηνών και τομεάρχης Παιδείας: «Η Αριστερά στην Ελλάδα -και ο ΣΥΡΙΖΑ- έχει δώσει αγώνες στη Βουλή, στους δρόμους, στους χώρους δουλειάς, για να μην κερδίζουν υποστήριξη και ψήφους οι νεοναζί. Για να μην παραπλανούν κοινωνικά στρώματα με τη δημαγωγία τους. Για να μένουν έτσι εκτός Βουλής και εκτός κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.