ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δεληγιάννης: «Υπάρχει κάτι σπάνιο στον Απόλλωνα»

Η ιστορική χρονιά για την ομάδα υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης ολοκληρώθηκε χθες βράδυ στη Νέα Σμύρνη, με τη νίκη επί του Πανιωνίου και την κατάληψη της τρίτης θέσης στην Α1, που δίνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Μέσα σε τρεις εβδομάδες, η «αμφίβια ταξιαρχία»... μεγάλωσε απότομα, πρωτίστως με την κατάκτηση του Challenger Cup και ακολούθως με την παρουσία της στα πλέι-οφ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η κατάληξη της χρονιάς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδανική, αλλά ο Νίκος Δεληγιάννης διαφωνεί: «Αν μπαίναμε και στον τελικό (σ.σ. των πλέι-οφ) θα τη χαρακτήριζα ιδανική, ονειρεμένη. Νομίζω τώρα κάτι μας λείπει και θα ψάξουμε στο μέλλον να το βρούμε» τόνισε ο προπονητής του Απόλλωνα, κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό της σεζόν. «Παρ' όλα αυτά η χρονιά είναι για τα παιδιά πολύ ξεχωριστή, κανείς από αυτούς δεν είχε επαναλάβει κάτι παρόμοιο και νομίζω ότι θα πρέπει να το απολαύσουν πάρα πολλές μέρες, να ξεκουραστούν, να το αξιολογήσουν γιατί σιγά-σιγά αρχίζουν και μεγαλώνουν, ανεβαίνουν και μόνο ευτυχία μπορώ να νιώθω για αυτούς» συμπλήρωσε ο 47χρονος τεχνικός.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει τον πρώτο μας στόχο, που ήταν η είσοδος στον τελικό, δεν τα καταφέραμε, δεν ήμασταν καλύτεροι από τη Βουλιαγμένη σε σημεία, γι' αυτό και δεν τα καταφέραμε, νομίζω, όμως, ότι ήμασταν κάπου εκεί κοντά» συνέχισε ο Δεληγιάννης, αναφερόμενος στη σειρά των ημιτελικών του πρωταθλήματος, όπου ο ΝΟΒ επικράτησε με 2-1 νίκες. «Σίγουρα το έλλειμα ενέργειας ήταν εκεί, το είδαμε ξεκάθαρα, όμως αυτό δεν το αφήνουμε να μας επηρεάσει σε καμία περίπτωση. Δώσαμε 7 "τελικούς" σε 21 μέρες, μαζί με ένα ταξίδι μέσα, και τα παιδιά ανταπεξήλθαν στις συνθήκες, όπως σπάνια συμβαίνει σε ομάδες. Νομίζω τους αξίζουν συγχαρητήρια, οι ίδιοι ξέρουν με πόσο πολύ κόπο έχει φτιαχτεί όλο αυτό, όχι με σπατάλες, όχι με χρήματα, όχι με μεγάλες κουβέντες, με πολλή δουλειά, πολλή ταπεινότητα και με μεγάλα όνειρα από τα παιδιά φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

Η τρίτη θέση εξασφαλίστηκε χθες (10/5) με ένα απίθανο γκολ του Μπογκντάνοβιτς στην εκπνοή του δεύτερου «μικρού» τελικού, μία από τις φάσεις που συμβαίνουν... μια φορά στα δέκα χρόνια! «Νομίζω ότι οι εξαιρετικές χρονιές χρειάζονται και ένα ωραίο, εξαιρετικό τρόπο να ολοκληρωθούν και μας το επεφύλασσε η τελευταία φάση. Παρ' όλα αυτά ήμασταν μπροστά σε όλο το παιχνίδι, με δύο γκολ 3,5 λεπτά πριν το τέλος, πάλι αδρανήσαμε και χάσαμε το προβάδισμα, αλλά στο τέλος τα καταφέραμε. Αυτό που μένει είναι όντως το... κερασάκι στην τούρτα, αλλά θέλουμε και παραπάνω» σχολίασε ο Δεληγιάννης.

Όσο για το μέλλον του Απόλλωνα, ο άλλοτε διεθνής τερματοφύλακας σημείωσε: «Αν χορτάσουμε, είναι επικίνδυνο. Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε στον ίδιο δρόμο, με ταπεινότητα, χωρίς φανφάρες, χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς σπατάλες, χωρίς εντυπωσιασμούς, ελπίζω με πολλή δουλειά εκ μέρους των παιδιών να μπορέσουμε να φτάσουμε λίγο ψηλότερα».

Ο Νίκος Δεληγιάννης έκλεισε τις δηλώσεις του ευχαριστώντας ξεχωριστά και έναν-έναν τους συνεργάτες του: «Τον Δημήτρη Μιτελούδη, τον Γιάννη Παυλάκη, τον Γιώργο Καζαζίδη, τον Μάκη Σολδάτο και τον Λευτέρη Παυλίδη (σ.σ. φυσιοθεραπευτές), τον Χρήστο Κοδέλλα, τον Νίκο Ανδρεάκο για τα βίντεο, όλο το σταφ του Απόλλωνα τον κ. Μπερδέ, τον κ. Μίντζη, πάνω απ' όλους τον κ. Αγγελάκη, τον Γιώργο που είναι ο άνθρωπός μου μέσα στην ομάδα. Και στην κορυφή υπάρχουν ο Γιώργος Αφρουδάκης και ο κ. Σταμάτης Βελλής, οι οποίοι φροντίζουν την ομάδα, την έχουν εδώ και κοιτούν να μην μας λείψει τίποτα. Οι συνθήκες που δουλεύουμε και το πόσο αλληλοϋποστηριζόμαστε και συνεργαζόμαστε με όλο αυτό που σας είπα είναι πολύ σπάνιο, το έχω ξαναζήσει, βέβαια, μία φορά ακόμα, αλλά δεν πίστευα ποτέ ότι θα το βρω κι εδώ. Τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Σε ερώτηση για το ποια ήταν η άλλη φορά απάντησε: «Στον Ολυμπιακό με τον Χάρη Παυλίδη, τον Κωστή Χατζηδάκη και την Αλέκα Καλογερά είχαμε φτιάξει ένα ωραίο τιμ, αλλά εκεί ήταν μια άλλη ομάδα έτοιμη, στημένη, πολύ υψηλού επιπέδου, διαφορετικά δομημένη, εδώ υπήρχε ένα μωρό το οποίο μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και οφείλουμε όλοι να το προσέχουμε σαν τα μάτια μας. Με την ευκαιρία ξανά, για άλλη μια φορά, θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τον Χάρη Παυλίδη, θα του οφείλω μια ζωή, ξέρει αυτός γιατί και ίσως είναι ο λόγος που σήμερα βρίσκομαι μπροστά σας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.