ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ταγκό» με την Χρυσή Αυγή…

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλει τον προοδευτικό κόσμο

Σκληραίνει η πολιτική κόντρα μεταξύ των κομμάτων, λίγες ώρες πριν από τις κάλπες της Κυριακής, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να καταλογίζει πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ «ταγκό» με τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, το οποίο μάλιστα αποδεικνύει κατά τον ίδιο και τους λόγους για τους οποίους δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία που απαγόρευε στο κόμμα Κασιδιάρη να μετάσχει στις εκλογές.

Για του λόγου το αληθές, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να βγάζει ο Κασιδιάρης ανακοίνωση με την οποία καλεί τους ψηφοφόρους του να μην ψηφίσουν μικρά κόμματα, αλλά αυτόν που ‘πονάει τον Μητσοτάκη’, υπονοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, να λέει ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρούσης ‘ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ’ και να βγαίνει την ίδια μέρα ο Αλέξης Τσίπρας και να λέει «είστε ευπρόσδεκτοι, σας θέλουμε» στους ίδιους ψηφορόφους. «Προσβάλλει τον προοδευτικό κόσμο», είπε, υποστηρίζοντας ότι έτσι αποκαλύπτεται γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε την τροπολογία που έβαζε φρένο στην κάθοδο Κασιδιάρη στις εκλογές.

Ερωτηθείς για το χθεσινό συμβάν με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κατρούγκαλο που έθεσε τελικά εαυτόν εκτός ψηφοδελτίων του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας, τονίζοντας όμως ότι στις επικείμενες εκλογές ο λαός έχει να επιλέξει από τη μία το κυβερνών κόμμα στο οποίο καταλόγισε προσβολή του ελληνικού λαού και παρακμή στους θεσμούς και την οικονομία και από την άλλη ένα κόμμα που κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, καθώς πρόκειται για μία συνομοσπονδία απόψεων θολούρας, όπως είπε, κάνοντας εκ νέου λόγο για χορηγούς του κ.Μητσοτάκη. Για αυτό και ζήτησε την έμπρακτη οικονομία του κόσμου στις εκλογές της Κυριακής, ώστε «να σπάσουμε την ομηρία», όπως χαρακτηριστικά είπε, μεταξύ του συστήματος της ΝΔ και του συστήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, εξάλλου, καταλόγισε ατζέντα ακραίου δημοσιονομικού λαϊκισμού στον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για κίνδυνο νέας δημοσιονομικής περιπέτειας για την χώρα, ενώ υποστήριξε ότι ο κ.Μητσοτάκης είναι ‘μονοφαγάς’ , αφού και σήμερα έχει επιλέξει να μην συγκυβερνά ούτε καν με το κόμμα του, αλλά με την παρέα του. Ειδικά για τις μετεκλογικές συνεργασίες, πάντως, στον βαθμό που αυτές θα επιχειρηθούν, παρέπεμψε στο εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, προκειμένου να είναι ο λαός που θα υποδείξει στους πολιτικούς αρχηγούς πώς θα κινηθούν την επόμενη μέρα.

Τέλος, για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο κ.Ανδρουλάκης, επανέλαβε, απαντώντας εμμέσως στον Αλέξη Τσίπρα, ότι για τη διαλεύκανσή του, απαιτείται αρχικά νέα σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής χωρίς την καταχρηστική χρήση του απορρήτου, προκειμένου να συλλεγούν τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στα πρόσωπα και πιθανώς σε προανακριτική επιτροπή. Διαφορετικά, υποστήριξε ότι η προανακριτική, που στοχεύει κυρίως στα πρόσωπα και τα αδικήματα, είναι πιθανό να βοηθήσει τα πρόσωπα στον βαθμό που δεν θα υπάρχουν επαρκή στοιχεία. Από εκεί και πέρα, υποστήριξε ότι τα πρόσωπα που θα προκύψουν από μία τέτοια διαδικασία, όσο ισχυρά και αν είναι θα πρέπει να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και τελικά στη φυλακή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.