ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ‘εποικοδομητικές προτάσεις’ προσέρχεται στον διάλογο η Χαριλάου Τρικούπη

Στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ η συζήτηση για την ψήφο των αποδήμων

Στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος που προγραμματίζεται να γίνει μέσα στην εβδομάδα μέσω zoom, παραπέμπουν στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής το μείζον για αυτούς ζήτημα της ψήφου των αποδήμων, για το οποίο εκλήθησαν χθες να ενημερωθούν από την αρμόδια υπουργό Νίκη Κεραμέως και τον Αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο. Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκε άμεσα η Χαριλάου Τρικούπη, με τους Δημήτρη Μάντζο και Παναγιώτη Δουδωνή να δίνουν το ‘παρών’ στο ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι η ρύθμιση που κατατέθηκε στη διαβούλευση δεν είναι άλλη από εκείνη που είχε φέρει πριν από ενάμιση χρόνο ο Μάκης Βορίδης, στην οποία και δεν περιλαμβάνεται η επιστολική ψήφος, που αποτελεί κατά τη γνώμη τους μία στοιχειώδη μέθοδο. Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, πάντως, είναι παγίως υπέρ της άποψης να διευκολύνεται η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων του εξωτερικού, εξού και καλούν την κυβέρνηση να συμπεριλάβει στη νομοθετική της παρέμβαση και όλες τις δυσλειτουργίες που εντοπίστηκαν κατά την εφαρμογή του προηγούμενου αποτυχημένου, όπως τον χαρακτηρίζουν, νόμου της.

Κοντολογίς, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ζητούν μεταξύ άλλων να επικαιροποιηθούν οι εκλογικοί κατάλογοι, να διευκολύνεται η εγγραφή των πολιτών στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους και να εγγυάται με κάποιον τρόπο η εύκολη πρόσβαση τους στις κάλπες. Χαρακτηριστικό  παράδειγμα που επικαλούνται προς επίρρωση των όσων λένε, είναι το γεγονός ότι οι εκλογείς της Λατινικής Αμερικής υποχρεώνονταν να ταξιδέψουν στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών για να ψηφίσουν, ενώ ανάλογα προβλήματα διαπιστώθηκαν στην Ασία και στην Αυστραλία. Ακόμα και όσοι Έλληνες ζουν στα Βαλκάνια έπρεπε να μεταβούν στη Σόφια αν ήθελαν να ψηφίσουν.

Στην Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν την ανάγκη να έρθει ένας νόμος που θα θεραπεύει όλες αυτές τις παθογένειες και να μην πάμε πάλι σε έναν νόμο – μπάλωμα. Για αυτό και προϊδεάζουν ότι και σε αυτή την περίπτωση, θα ακολουθήσουν την πάγια τακτική τους να προσέλθουν στη συζήτηση με εποικοδομητικές προτάσεις, με στόχο, να μην καταλήξουν, όπως λένε, σε άλλη μία χαμένη ευκαιρία για τους απόδημους Έλληνες.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Δεν χρειάζεται περισσότερος χρόνος Καθυστέρησης στο να υποστηρίξουμε ανοιχτά και με όλες μας τις προοδευτικές δυνάμεις και πολιτικές για την επιστολική Ψήφο όλων των αποδήμων Ελλήνων από όποιο μέρος της Γης και να ευρίσκονται.
    Αυτό άλλωστε όπως και η εκλογές για την ανάδειξη των αρχηγών των κομμάτων είναι δικό μας κατόρθωμα !
    Διαφ3ορετικα πρωθυπουργός μας σήμερα θα ήταν ο Μειμαράκης !
    Με πρόεδρο τον Παυλόπουλο !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.