ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ-ΑΜΥΝΑ

"Σπαρτιάτες": Έρχεται "βαρύς χειμώνας" στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

«Αποτιμώντας τόσο το κλίμα της επίσκεψης του Ερντογάν στην Αθήνα, όσο, όμως, και το περιεχόμενο και την ουσία των συζητήσεων με τους υπουργούς της κυβέρνησης, εκτιμούμε πως, αντί για την πολυδιαφημισμένη "άνοιξη", έρχεται "βαρύς χειμώνας" στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», ισχυρίζονται οι «Σπαρτιάτες» σε ανακοίνωσή τους σχετικά με την «επόμενη ημέρα» της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα.

Όσον αφορά την Διακήρυξη των Αθηνών, που υπέγραψαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι «Σπαρτιάτες» υποστηρίζουν ότι «η κυβέρνηση θα την χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία για να μην υπερασπιστεί σθεναρά την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Παράλληλα, το κόμμα αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του: «Σημειώνουμε ότι αυτή η Διακήρυξη δεν αποτελεί διεθνή συμφωνία, δεσμευτική για τα μέρη, κατά το διεθνές δίκαιο. Καμία πρόνοια της Διακήρυξης αυτής δεν πρέπει να ερμηνεύεται ότι παράγει νομικά δικαιώματα ή υποχρεώσεις για τα μέρη. Συνεπώς, τυχόν παραβίασή της από τη Τουρκία δεν θα αποτελεί δικονομικό εργαλείο για την ελληνική πλευρά. Παραδείγματος χάριν, εφόσον προκύψει πρόβλημα στην Κύπρο με την τουρκική επιθετικότητα και η Κύπρος ζητήσει κυρώσεις εις βάρος της γειτονικής μας χώρας, η ελληνική κυβέρνηση τι θα πράξει»;

Τέλος, οι «Σπαρτιάτες» εκτιμούν «πως αυτά τα μέτρα θα απομειώσουν το "αποτύπωμα" των Ενόπλων Δυνάμεων στο ανατολικό Αιγαίο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.