ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον πρώτο μήνα του χρόνου θα ψηφιστούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Π. Μαρινάκης: Το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, ούτε «παγώνει», ούτε επισπεύδεται

«Είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας και δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό με τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και ξέρετε, δεν είναι κακό κάποιος να έχει έτσι υπερβολική αυτοπεποίθηση, αλλά όταν αυτό συναντάται με διαρκή αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων και μάλιστα, αφορά τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε αυτό δεν θα έλεγα ότι είναι και ιδιαίτερα καλό, συνολικά. Είναι προβληματικό» ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 FM, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Καπνισάκη.

«Ο,τι λέω ισχύει και προφανώς, δεν το λέω μόνο επειδή με το που το άκουσα, το θεώρησα μια πληροφορία η οποία στερείται σοβαρότητας, αλλά προφανώς, σας το λέω με πλήρη γνώση αυτών που λέω. Αυτό το οποίο λέει ο κύριος Καπνισάκης δεν έχει καμία, ούτε καν επαφή με την πραγματικότητα, δεν είναι δηλαδή μία αλλοίωση της πραγματικότητας ή μία παραποίησή της. Είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας, αποκύημα της φαντασίας του κυρίου Κασσελάκη και του κυρίου Καπνισάκη» πρόσθεσε σημειώνοντας ότι «πολλές φορές όταν βγάζει μια ανακοίνωση μέσα από κάποιο λογαριασμό του ο κύριος Κασσελάκης, το πρώτο που κάνουμε είναι να τσεκάρουμε εάν είναι πράγματι από τον επίσημο λογαριασμό του ή από κάποιο parody account και αυτό είναι επίσης λυπηρό».

Μιλώντας για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο σημείωσε ότι αυτό που είπε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους δεν σημαίνει ότι το νομοσχέδιο ούτε «παγώνει», ούτε επισπεύδεται. «Αυτό το οποίο είπε ο πρωθυπουργός και θεωρώ ότι είναι η ουσία του ζητήματος είναι ότι πρώτα πρέπει να γίνει η συζήτηση, η οποία σας ενημερώνω ότι θα ξεκινήσει πολύ σύντομα. Πρώτα πρέπει να γίνει εξαντλητική ανάλυση και περιγραφή του τι θέλουμε να κάνουμε. Και στη συνέχεια προφανώς, θ' ακολουθήσει διάλογος και με την κοινωνία και με τους φορείς και με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Θα γίνει αναλυτική επεξήγηση αυτού το οποίο θέλει να κάνει η κυβέρνηση και στη συνέχεια, προφανώς, θ' ανακοινωθεί και ο χρόνος της ψήφισής του. Θεωρούμε ότι αυτή είναι η σωστή σειρά των πραγμάτων» είπε.

«Εμείς θέλουμε ο κόσμος να καταλάβει. Θέλουμε αυτοί οι οποίοι νιώθουν ανασφάλεια, αυτοί οι οποίοι νιώθουν κάτι το οποίο είναι, ας πούμε, αρνητικό για αυτό το οποίο σκοπεύει να φέρει η κυβέρνηση, να καταλάβουν ακριβώς πριν διατυπώσουν την όποια άποψη, γιατί δεν είναι κάτι που είναι για μένα μαύρο ή άσπρο. Εμείς, λοιπόν, λέμε ότι θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση πολύ σύντομα, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να έχουμε τεκμηρίωση όσων λέμε και να διαχωρίσουμε και έννοιες» συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης.

Επίσης, σημείωσε ότι τον πρώτο μήνα του χρόνου θα ψηφιστούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας. «Όμως, η βία προφανώς υπάρχει παντού, υπήρχε, υπάρχει και πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να περιοριστεί - δυστυχώς δεν γίνεται να εξαφανιστεί - και σε πολλές άλλες εκφάνσεις, στα πανεπιστήμια, σε πολλούς άλλους χώρους. Δεν είναι ένα θέμα με τη στενή έννοια μόνο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η Αστυνομία, προφανώς, πρέπει όταν καλείται να επεμβαίνει άμεσα και να επιβάλει τον νόμο και στη συνέχεια η Δικαιοσύνη να κρίνει. Πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα για να επιστρέψουν ακόμα περισσότεροι αστυνομικοί στις γειτονιές, στους δρόμους, έξω από τα σχολεία, όταν υπάρχει παραβίαση του νόμου. Ο κ. Χρυσοχοΐδης λόγω της πολύ μεγάλης εμπειρίας που έχει, αλλά και συνολικά οι άντρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας μπορούνε να τρέξουν» ανέφερε.

«Επιπλέον, το υπουργείο Δικαιοσύνης αυτό το οποίο θα προσπαθήσει να κάνει είναι να υπάρχουν συνέπειες πραγματικές, στο μέτρο της κάθε πράξης, με βάση δηλαδή το τι παράβαση γίνεται. Παράλληλα, όσες καταλήψεις χρειάζεται να εκκενωθούν θα εκκενωθούν. Όσοι χώροι πρέπει να επιστρέψουν σε φοιτητές και μαθητές θα επιστρέψουν. Όσες φορές χρειάζεται να πάρουμε σκληρές αποφάσεις για τα γήπεδα θα τις πάρουμε. Και δόξα τω Θεώ, βλέπουμε ότι μπορούμε να τα ανοίξουμε με ασφάλεια. Θα κριθούμε και γι' αυτό. Ό,τι χρειαστεί να γίνει θα γίνει, γιατί έχουμε πληρώσει πολλά χρόνια μια λογική φοβίας να κάνουμε κι εμείς την αυτοκριτική μας, τι θα πει ο ένας ή ο άλλος πολιτικός χώρος, η οποία δεν οδήγησε πουθενά» είπε.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία βάση, ούτε υπάρχει τέτοια σκέψη σχετικά με τη μεταφορά δημοτικών ραδιοσταθμών στις περιφέρειες.

«Ούτε κάποια τέτοια σκέψη, ούτε κάποια τέτοια πρόθεση υπάρχει. Ο 98,4 ανήκει στον δήμο, στους δημότες της Αθήνας. Αλίμονο αν είχαμε έναν τέτοιο σχεδιασμό. Δεν ξέρω από πού προέκυψε αυτή η πληροφορία» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.