ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Europa Conference League

Τριπλή «καμπάνα» της UEFA στη Φενερμπαχτσέ

«Βαρύς» έπεσε ο... πέλεκυς της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA προς την τουρκική Φενερμπαχτσέ, προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Europa Conference League.

Κατά τη συνεδρίαση του σώματος (Control, Ethics and Disciplinary Body) στις 15 και 20 Μαρτίου εξετάστηκε ο φάκελος του αγώνα της 7ης Μαρτίου ανάμεσα στη Σεντ Ζιλουάζ και τη «Φενέρ» (0-3) και με βάση των όσων καταγράφηκαν απ’ τις εκθέσεις του παρατηρητή, επιβλήθηκε τριπλή «καμπάνα» στην τουρκική ομάδα.

Η Φενερμπαχτσέ κατηγορήθηκε στο φάκελο της UEFA για:

-Άναμμα καπνογόνων και βεγγαλικών: Άρθ. 16(2)(c) DR.

-Ρίψη αντικειμένων: Άρθ. 16(2)(β) DR.

-Πράξεις βλάβης απ’ την πλευρά των οπαδών της: Άρθ. 16(2)(στ) DR.

-Διαταραχές πλήθους: Άρθ. 16(2)(η) DR.

Με βάση λοιπόν την απόφαση η οποία κοινοποιήθηκε στο ποινολόγιο της UEFA την Παρασκευή (29/3):

1.Ενεργοποιείται το ανεσταλμένο πειθαρχικό μέτρο που είχε επιβληθεί στην τουρκική ομάδα από τις 25 Ιανουαρίου 2024 κι απαγορεύει στη Φενερμπαχτσέ την πώληση εισιτηρίων στους οπαδούς της για τον επόμενο εκτός έδρας αγώνα διοργάνωσης της UEFA.

2.Ενεργοποιείται το ανεσταλμένο πειθαρχικό μέτρο που είχε επιβληθεί στην τουρκική ομάδα από τις 20 Οκτωβρίου 2023 και απαγορεύει στη Φενερμπαχτσέ την πώληση εισιτηρίων στους οπαδούς της για έναν επιπλέον επόμενο εκτός έδρας αγώνα διοργάνωσης της UEFA (δύο αγώνες στο σύνολο).

3.Επιβολή προστίμου 80.000 ευρώ.

Παράλληλα διατάσσει τη «Φενέρ» να επικοινωνήσει με τη διοίκηση της Σεντ Ζιλουάζ για τις διευθετήσεις των ζημιών που προκάλεσαν οι οπαδοί της στο γήπεδο της βελγικής ομάδας.

Για το ίδιο παιχνίδι η Σεντ Ζιλουάζ τιμωρήθηκε για άλλα περιστατικά που αναφέρθηκαν στην έκθεση του παρατηρητή με συνολικό πρόστιμο 35.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά το πρώτο ματς της Φενέρμπαχτσε με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τα προημιτελικά του Europa Conference League, που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 (19:45), ούτως ή άλλως η UEFA είχε ζητήσει εξαρχής για λόγους ασφαλείας και υψηλής επικινδυνότητας του αγώνα, την απαγόρευση της μετακίνησης οπαδών της τουρκικής ομάδας στο Φάληρο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.