ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χθες στη Λαχαναγορά ο Μητσοτάκης, σήμερα στη Βαρβάκειο ο Ανδρουλάκης

Στροφή στην οικονομία για το «φίνις» της προεκλογικής περιόδου

Το αξίωμα ότι οι εκλογές κρίνονται, στο τέλος της μέρας, από την οικονομία, φαίνεται ότι αποτελεί φάρο και οδηγό για την κατάρτιση της τακτικής των κομμάτων ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Εξάλλου, τα ποιοτικά στοιχεία όλων των μετρήσεων δείχνουν πως η ακρίβεια, η στεγαστική κρίση και η καθημερινότητα αποτελούν το βασικό κριτήριο ψήφου αλλά και τη βασική αιτία δυσθυμίας και δυσφορίας του κοινωνικού σώματος έναντι της κυβέρνησης.
Ως εκ τούτων, η μεν κυβέρνηση έχει όλους τους λόγους του... κόσμου να επιχειρήσει να πείσει την κοινωνία ότι η πολιιτική της αποδίδει και, στον αντίποδα, η αντιπολίτευση έχει τους ακριβώς αντίθετους λόγους για να καλέσει τους ψηφοφόρους να «τιμωρήσουν» την κυβέρνηση για την καθημερινότητά τους.

Έμφαση στην κατανάλωση

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η χθεσινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κεντρική Λαχαναγορά στου Ρέντη, εκεί όπου έκανε αναλυτική αναφορά στην πολιτική της κυβέρνησης για την ανάσχεση της ακρίβειας, αλλά και στους καρπούς της. «Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την Κεντρική Αγορά Αθηνών εδώ στου Ρέντη και δεν θα είναι η τελευταία. Σε αυτή τη συγκυρία αυτές οι επισκέψεις αποκτούν μία ιδιαίτερη σημασία, καθώς συνεχίζεται η προσπάθεια έτσι ώστε οι Έλληνες καταναλωτές να απολαμβάνουν ποιοτικά προϊόντα σε λογικές τιμές», είπε χαρακτηριστικά, για να διαβεβαιώσει πως «αγωνιζόμαστε, με αυστηρούς ελέγχους στην αγορά και σε συνεννόηση πάντα με όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, να μπορούμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές προϊόντα τα οποία θα είναι σε τιμές αντίστοιχες ή και χαμηλότερες με τις περσινές». Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να δείξει ότι η πολιτική της κυβέρνησης αποδίδει, καθώς τόνισε: «Και ήδη χαίρομαι που διαπιστώνω ότι σε μία σειρά από προϊόντα, λαχανικά και φρούτα, έχουμε τιμές οι οποίες είναι χαμηλότερες από πέρυσι. Και, βέβαια, να τονίσω ότι όσο καλύτερα λειτουργεί η εφοδιαστική αλυσίδα, όσο περισσότερο επενδύουν και οι προμηθευτές μας σε υποδομές logistics, τόσο τελικά αυτό θα καταλήγει και σε καλύτερες τιμές για τους καταναλωτές μας».

«Συνεχής ο αγώνας»

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως «ο αγώνας κατά της ακρίβειας έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι ένας αγώνας συνεχής» και προσπάθησε να καλλιεργήσει ελπίδα για το μέλλον: «Έχουμε όμως για πρώτη φορά ενθαρρυντικά δείγματα ότι και ο επίμονος πληθωρισμός στα τρόφιμα φαίνεται να αρχίζει πια να κάμπτεται. Και, όπως είπα, σε αρκετά προϊόντα έχουμε πια και πτώσεις τιμών, που τελικά αυτό είναι το ζητούμενο προκειμένου να ανακουφιστεί το μέσο νοικοκυριό και φυσικά να περάσουμε όλες και όλοι τις διακοπές του Πάσχα με χαμόγελο και απολαμβάνοντας όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές για τα τυπικά πασχαλινά προϊόντα», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Με αυτά τα δεδομένα, είναι προφανές ότι η σημερινή επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη στην έτερη κεντρική αγορά του λεκανοπεδίου, την Βαρβάκειο, γίνεται προκειμένου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να αποδομήσει τις διακηρύξεις Μητσοτάκη. Τέλος, στροφή στην καθημερινότητα θα κάνει, όταν γυρίσει από την πολυήμερη περιοδεία του στα νησιά, και ο Στέφανος Κασσελάκης.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.