ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Το ποσοστό ανεργίας το παραλάβαμε πάνω από το 17% και σήμερα οδεύει σε μονοψήφιο αριθμό»

Β. Σπανάκης: Η κυβέρνηση παρέλαβε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ και τον έχει αυξήσει στα 830 ευρώ

Στο κυβερνητικό έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 FM.

Όπως είπε, «η κυβέρνηση παρέλαβε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ και τον έχει πάει στα 830 ευρώ, με προοπτική να αυξηθεί στα 950 ευρώ. Παραλάβαμε τον μέσο μισθό κάτω από 1.000 ευρώ και τον έχουμε πάει στα 1.251 ευρώ. Ειδικά, στα τουριστικά επαγγέλματα ο μέσος μισθός έχει αυξηθεί παραπάνω.

Ως υπουργείο Εργασίας, με την υπουργό, Δόμνα Μιχαηλίδου και τον υφυπουργό, Πάνο Τσακλόγλου, κάνουμε μία καταπληκτική δουλειά και προχωράμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Επίσης, το ποσοστό ανεργίας το παραλάβαμε πάνω από το 17% και σήμερα οδεύει σε μονοψήφιο αριθμό.

Έχουμε πορεία μπροστά μας. Γι' αυτό, είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε. Η χώρα έχει σταθερότητα και παρουσιάζει ανάπτυξη, που είναι πολύ μεγαλύτερη από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τη στιγμή που άλλες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται σε ύφεση, η Ελλάδα έχει ανάπτυξη, γιατί έχει μία σταθερή και σοβαρή κυβέρνηση με ατζέντα. Αυτά δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανένας.

Όσον αφορά στα θέματα της αντιμετώπισης της ακρίβειας, μέχρι πρότινος η χώρα δεν είχε καν ελεγκτικό μηχανισμό για να ελέγξει την αισχροκέρδεια. Αυτά τα χρόνια διαμορφώσαμε μηχανισμό και προχωράμε σε πολλαπλούς ελέγχους, έχοντας απλώσει μία "βεντάλια" κοινωνικών μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, το οποίο δεν είναι ελληνικό, δεν είναι μόνο ευρωπαϊκό. Για παράδειγμα, η Αμερική, αυτή τη στιγμή, στο τρίμηνο, έχει το μεγαλύτερο ποσοστό πληθωρισμού. Στη χώρα μας, ο πληθωρισμός μειώνεται».

Μιλώντας για το πολιτικό διακύβευμα των ευρωεκλογών, ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε μεταξύ άλλων ότι το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι μεγαλύτερος από τον πληθωρισμό, χάρη στην πολιτική της κυβέρνησης.

Όπως υπογράμμισε, «το μήνυμα των ευρωεκλογών είναι πολύ σοβαρό, δεν είναι μία χαλαρή εκλογική διαδικασία. Είναι πολύ σοβαρή εκλογική διαδικασία, διότι θέλουμε ευρωβουλευτές να διεκδικούν». Σύμφωνα με τον κ. Σπανάκη, «η Νέα Δημοκρατία έχει μία σταθερή πορεία και μία σταθερή ευρωπαϊκή προοπτική».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.