11/01/2018@21:00
Πλιγούρι με κοτόπουλο και μανιτάρια
Υλικά
Για το πλιγούρι:
1 φλ. πλιγούρι
2 φλ. ζωμό κότας
400 γρ. μείγμα μανιταριών, τεμαχισμένα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
νιφάδες τσίλι, ψιλοκομμένες
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Για το κοτόπουλο:
2 στήθη κοτόπουλο, κομμένα σε κύβους
λίγο ξύσμα λεμονιού
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό κότας και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το πλιγούρι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να πιεί τα υγρά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το πλιγούρι στην άκρη, μέχρι να αφρατέψει.
Σε μια πλαστική σακούλα βάζουμε το μείγμα των μανιταριών, το σκόρδο και τις νιφάδες τσίλι.
Προσθέτουμε στη σακούλα λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε να μαριναριστεί το μείγμα για λίγα λεπτά.
Εντωμεταξύ τρίβουμε το κοτόπουλο με λίγο φρέσκο ξύσμα λεμονιού και το αλατοπιπερώνουμε.
Ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ.
Όσο ψήνεται το κοτόπουλο, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μείγμα μανιταριών.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια στην κατσαρόλα με το πλιγούρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Μια καλομαγειρεμένη ψαρόσουπα είναι το φαγητό που αναζητάμε όλοι στο τραπέζι, ακόμη και όσοι δεν αγαπούν ιδιαίτερα το ψάρι. Σε αυτή την εκδοχή εμπλουτίζεται με λαχανικά και σερβίρεται σχεδόν βελουτέ, δοκιμάστε τον τρόπο αυτό οπωσδήποτε, θα σας ενθουσιάσει! Υλικά 1
Ένα ελαφρύ και κλασικό λαδερό, ο αρακάς με τα κουκιά, που το συνοδεύουμε με ρύζι και το γαρνίρουμε με καραμελωμένα κρεμμύδια. Υλικά var rnd = window.rnd
Μία εξαιρετική συνταγή για αυγοσαλάτα με αβοκάντο. 10 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ var rnd = window.rnd || Math.floor(Math.random()*10e6); var pid731025 = window.pid731025 || rnd; var plc731025 = window.plc731025 || 0; var abkw = window.abkw || ''; var absrc = 'https://servedbyadbutler.com/adserve/;ID=179386;size=300x250;setID=731025;type=js;sw='+screen.width+';sh='+screen.height+';spr='+window.devicePixelRatio+';kw='+abkw+';pid='+pid731025+';place='+(plc731025++)+';rnd='+rnd+';click=CLICK_MACRO_PLACEHOLDER'; document.write('');
Ποιος δεν υποκύπτει στη γλύκα του λουκουμά σε όποια εκδοχή και αν βρεθεί μπροστά του; Δοκιμάστε τους με γιαούρτι και σίγουρα θα τους φτιάξετε ξανά πολλές φορές… Υλικά var rnd = window.rnd || Math.floor(Math.random()*10e6); var pid731025 = window.pid731025 || rnd;
Με έντονα αλμυρή και ιωδιούχα προσωπικότητα, απογειώνει γευστικά τα πιάτα που τον φιλοξενούν. Περί λευκού ταραμά ο λόγος… Υλικά 1 παντζάρι, περίπου 150 γρ. 200 γρ.
Μία εξαιρετική συνταγή για μπακαλιάρο στο φούρνο με πατάτες και ντοματίνια. Υλικά var rnd = window.rnd || Math.floor(Math.random()*10e6); var pid731025 = window.pid731025 || rnd; var plc731025 = window.plc731025 || 0; var abkw
Πώς θα τα φτιάξετε; Υλικά για 4 άτοµα var rnd = window.rnd || Math.floor(Math.random()*10e6); var pid731025 = window.pid731025 || rnd; var plc731025 = window.plc731025 || 0; var abkw = window.abkw || '';