ΕΛΛΑΔΑ

Δύο χρόνια μετά

«Μαύρη» επέτειος σήμερα από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι

«Μαύρη» επέτειος σήμερα από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς συμπληρώνονται δύο χρόνια και οι μνήμες από την τραγωδία είναι ακόμα νωπές.

Σαν σήμερα, το απόγευμα της Δευτέρας, 23 Ιουλίου 2018, ξεκίνησε η φωτιά από το Νταού Πεντέλης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 102 ανθρώπων.

Η πυρκαγιά μέσα σε λίγα λεπτά κατέκαψε τη βόρεια πλευρά του χωριού του Νταού και κινήθηκε δια μέσου της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος, προς την ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας, αρχικά στον οικισμό Νέο Βουτζά και στη συνέχεια σε Κόκκινο Λιμανάκι και Μάτι. Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα , η φωτιά είχε φτάσει στη θάλασσα.

Δύο χρόνια μετά, κανείς δε θέλει να ξεχάσει. Το αντίθετο, όλοι θέλουν να μάθουν την αλήθεια. Τι και ποιοι έφταιξαν. Γιατί χάθηκαν τόσες ζωές. Όχι από διάθεση τιμωρίας. Αλλά για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα και να μη συμβεί ποτέ ξανά.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 19:50 23/07/2020

    Ή άθλια Ρένα Δούρου, ο φασίστας Πολάκης, ο Καπάκης, ο Τόσκας και όλα αυτά τα σούργελα του ΣΎΡΙΖΑ με την εγκληματική ανικανότητα τους, έκαψαν πάνω από εκατό αθώους συμπολίτες μας στο ΜΑΤΙ. Ούτε μία συγνώμη από τα γουρούνια του ΣΎΡΙΖΑ. Ο Πολάκης είναι τόσο άθλιος που έβριζε ακόμα και τους νεκρούς. Δεν γνώρισε ο τόπος χειρότερους φασίστες από τα τσογλάνια του ΣΎΡΙΖΑ. Η Δούρου και η υπόλοιπη συμμορί γρήγορα στην φυλακή.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.