ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΑΜΑΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ

Δεν έγινε αποδέκτης πιέσεων για ετεροχρονισμό των εκλογών κατά τη συνάντηση με τον Γιούνκερ, λένε συνεργάτες του. Στις 16.30 μμ η συνάντηση με τη Μέρκελ.

Την ανάγκη υποστήριξης του ελληνικού προγράμματος οικονομικής στήριξης με δράσεις ενίσχυσης της ανάπτυξης υπογράμμισε ο κ. Αντώνης Σαμαράς κατά την είσοδό του στο κτίριο της  Βασιλικής Ακαδημίας στο κέντρο των Βρυξελλών όπου και πραγματοποιείται η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας πρέπει να επικεντρωθεί περισσότερο στην οικονομική ανάπτυξη… η χώρα μου βρίσκεται πλέον στον πέμπτο χρόνο συνεχούς, βαθιάς και σκληρής ύφεσης. Είμαι πεπεισμένος, γνωρίζω, ότι η Ελλάδα θα επιτύχει» δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος στις 16.30 προγραμματίζεται να έχει συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Σαμαράς είχε τετ α τετ με τον επικεφαλής του Eurogroup, πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ. Η συνάντηση, σύμφωνα με τους συνεργάτες του Προέδρου της Ν.Δ., έγινε σε καλό κλίμα με αντικείμενο την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος αλλά και το αίτημα Σαμαρά για αναπτυξιακές δράσεις στη χώρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Σαμαράς δεν έγινε αποδέκτης έμμεσης ή άμεσης πίεσης για ετεροχρονισμό των προγραμματιζόμενων για τα τέλη Απριλίου – αρχές Μαΐου εκλογών στην Ελλάδα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.