Neo

Ύποπτο και … ποινικά ελεγκτέο

Για απαράδεκτη, αλλά και καθόλα ύποπτη κίνηση της κυβέρνησης Τσίπρα να εισάγει στην Βουλή το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών,αποκρύπτοντας από το Κοινοβούλιο και τους πολίτες την απόφασή της για τον αριθμό των αδειών καθώς και το αντίτιμο αυτών, μιλά ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιάννης Ραγκούσης.

Ως …παλιός σε τέτοιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, ο κ.Ραγκούσης σημειώνει πως ο αριθμός των αδειών είναι η πιο αποφασιστική οικονομική παράμετρος που θα καθορίσει και το τελικό τους τίμημα, άρα την επιβάρυνση των μελλοντικών αδειούχων, και τελικά τα έσοδα του κράτους.

«Διεκδικώντας για τον εαυτό της, μια κλειστή πολιτική ομάδα, το δικαίωμα να διαχειριστεί δημόσια περιουσία εκατομμυρίων Ευρώ ερήμην του Κοινοβουλίου, της κοινωνίας μέσα σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, συνιστά απολυταρχική επιλογή, σικελικής έμπνευσης που με βεβαιότητα θα καταστεί σταδιακά ποινικά ελεγκτέα»,προειδοποιεί, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως στην πραγματικότητα προσκαλεί σε μία αδιαφανή δοσοληψία, και ένα "δούναι και λαβείν κάτω από το τραπέζι" όσους επιχειρηματίες ενδιαφέρονται.
«Οι άδειες των καναλιών είναι δημόσια περιουσία και όχι ατομική περιουσία τουοποιουδήποτε επιχειρηματία, Έλληνα ή αλλοδαπού ή των κ.κ. Τσίπρα, Καμμένου και Παππά για να τις πάρουν "σπίτι" τους», λέει, ζητώντας καθαρές κουβέντες, καθαρούς λογαριασμούς και καθαρά χέρια, που υποστηρίζει πως θα έρθουν ...μόνον όταν ο αριθμός των αδειών βγει στο φως του Κοινοβουλίου.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Θ.Τ. 10:09 22/10/2015

    Μα ο Ραγκούσης είναι υπερβολικός . . .
    Από ΠΟΙΟΥΣ ( = τσιρπαίους )
    ΣΕ ΤΙ ΘΕΜΑ ( = άδειες καναλιών )
    ζητά
    1. Δ Ι Α Φ Α Ν Ε Ι Α !
    2. να τα βάλει με τους ολιγάρχες !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.