ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ»

Αδιανόητη χαρακτηρίζει ο Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος DWH τη στάση της Ελλάδας για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

«Σχεδόν 70 χρόνια μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου δεν είναι διανοητό φίλες και σύμμαχες χώρες να απειλούν αλλήλους με δικαστικές διαμάχες και τον διασυρμό τους σε εθνικά ή διεθνή δικαστήρια. Εφόσον υπάρχουν αξιώσεις, πρέπει αυτές να τίθενται επί τάπητος την κατάλληλη ιστορικά, στρατηγικά και πολιτικά στιγμή», τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Επισημαίνει ότι λύση μπορεί να υπάρξει μόνο «μέσα από το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον των δύο χωρών, αρκεί οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν στην άμεση ιστορική επανεκτίμηση των συμβάντων από κοινή επιστημονική ομάδα των δύο κρατών μέσα σε ένα ευρύ ευρωπαϊκό πλαίσιο».

Επίσης προειδοποιεί ότι διαφορετική προσέγγιση και αντιμετώπιση του θέματος εγκυμονεί τον κίνδυνο να οδηγήσει στην πλήρη απομάκρυνση γερμανών επενδυτών, επιχειρηματιών, τουριστών, εθελοντών, φιλελλήνων κλπ. από την Ελλάδα και σε δραματική εξέλιξη των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Ο Σύνδεσμος εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την εξέλιξη των ελληνογερμανικών σχέσεων εξαιτίας της επαναφοράς στο προσκήνιο της συζήτησης για τις πολεμικές αποζημιώσεις και υποστηρίζει ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος για την Ελλάδα, «ανοίγοντας και ένα άλλο μέτωπο, να απομονωθεί πλήρως ευρωπαϊκά με απρόβλεπτες επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία, την ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.