ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΟ ...ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ

Αίμα μόνο για Έλληνες επιθυμούν να διαθέσουν στα δημόσια νοσοκομεία τα μέλη της Χρυσής Αυγής, βρίσκουν ωστόσο απέναντί τους τόσο τους νοσοκομειακούς γιατρούς όσο και τις διοικήσεις των νοσοκομείων. 

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Ελληνικό αίμα επιχείρησαν να διαθέσουν σε δημόσια νοσοκομεία μέλη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να διατεθεί μόνο σε ...Έλληνες!

Ωστόσο η ...ελληνική τους αυτή πρωτοβουλία βρήκε απέναντι τους νοσοκομειακούς γιατρούς οι οποίοι δηλώνουν έτοιμοι να αντιδράσουν αν διοίκηση νοσοκομείου δεχθεί τέτοια διάκριση.

Πάντως η διοίκηση του νοσοκομείου Σωτηρία για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι θα έκανε αυτή τη διάκριση, αποσαφηνίζει πως σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει διαφοροποίηση στους αιμοδότες αλλά και στους ασθενείς που λαμβάνουν το αίμα.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί πάντως δηλώνουν ξεκάθαρα: «Θεωρώντας δεδομένο ότι δεν μπορεί να είναι αληθινή η είδηση πως δημόσιο νοσοκομείο έκανε δεκτή τέτοια παράλογη, αντιεπιστημονική, παράνομη και ρατσιστική μεθόδευση, περιμένουμε άμεσα επίσημες κατηγορηματικές διαψεύσεις από τα νοσοκομεία και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνουμε πως θα εξαντλήσουμε κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέτρο για την περιφρούρηση του πανανθρώπινου και, σύμφωνα με τα διεθνώς ισχύοντα, χαρακτήρα της ιερής διαδικασίας της αιμοδοσίας και διάθεσης αίματος και παραγώγων του».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.