ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

«Χάνουν» και πάλι το σχολικό λεωφορείο γιατί δεν πληρώνονται τα κόμιστρα στους μεταφορείς. Σε νέες περιπέτειες, πολύωρη ταλαιπωρία και επιπλέον κόστος για τους γονείς οδηγεί το αδιέξοδο στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών.

Το Γενικό Λογιστήριο συνεχίζει να αρνείται να καταβάλει τις οφειλές του σχολικού έτους 2011-2012 με συνέπεια οι μεταφορείς να αρνούνται με τη σειρά τους να εκτελέσουν νέα δρομολόγια σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η διαδικασία για την εξόφλησή τους.

Αν και έχει εγκριθεί κονδύλι ύψους 21 εκατ. ευρώ για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών και έχει θεσπιστεί κούρεμα κατά 17% στο κόστους μεταφοράς, τίποτα δε φαίνεται να δείχνει ότι θα εξομαλυνθεί σύντομα η κατάσταση. Αυτό έχει ως συνέπεια από σήμερα το πρωί χιλιάδες μαθητές να μην έχουν τρόπο να μεταφερθούν στα σχολεία τους. Το πρόβλημα είναι έντονο ακόμα και στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως για παράδειγμα η Αττική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα παιδιά του μουσικού γυμνασίου και λυκείου Παλλήνης, τα οποία μετακινούνται από ιδιαίτερα μακρινές αποστάσει.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός εξαπολύει βολές εναντίον των υπηρεσιακών παραγόντων του Γενικού Λογιστηρίου οι οποίοι προβάλλουν προσχώματα και συμβάλλουν στην ταλαιπωρία των μαθητών. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά «απαιτείται στοιχειώδης σοβαρότητα από όλους. Δεν μπορεί, μαθητές, γονείς, Περιφέρεια και υπουργείο να είναι όμηροι της όποιας αυθαίρετης ερμηνείας δίνει ο κάθε Διευθυντής και υπηρεσιακός παράγοντας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας «όσο οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου δεν ενταλματοποιούν τις παλαιές οφειλές οι μεταφορείς δεν θα εκτελούν δρομολόγια και το πρόβλημα θα παραμένει».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.