ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έως τις 12 Φεβρουαρίου οι προτάσεις

Ανεξάρτητος αποτιμητής για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ

Για τον «καυτό» διαγωνισμό της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αναζητά ανεξάρτητο αποτιμητή ώστε να αξιολογήσει τις δεσμευτικές προσφορές που αναμένεται να καταθέσουν σύντομα οι «μνηστήρες» της εν λόγω αποκρατικοποίησης.

Ανεξάρτητος αποτιμητής για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ

Σύμφωνα με τις σχετικές προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος που δημοσιοποιήθηκαν, οι εταιρίες που ενδιαφέρονται να αναλάβουν τον ρόλο του αποτιμητή για την ιδιωτικοποίηση του 100% της ΔΕΠΑ και του 66% του ΔΕΣΦΑ αντίστοιχα, καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους έως τις 12 Φεβρουαρίου. Το έργο τους εκτιμάται ότι θα διαρκέσει έως 4 εβδομάδες (με δυνατότητα παράτασης, αν συμφωνηθεί με το ΤΑΙΠΕΔ), ενώ ως ανώτατη προϋπολογισθείσα αμοιβή ορίζονται τα 150.000 ευρώ (συν ΦΠΑ και έξοδα). Το ποσό αυτό ισχύει τόσο για τον σύμβουλο αποτίμησης της ΔΕΠΑ όσο και για εκείνον του ΔΕΣΦΑ.

Στο μεταξύ, η εξέταση της δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς της NCH Capital για το ακίνητο στην Κασσιόπη της Κέρκυρας θα απασχολήσει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. Το αμερικανικό fund είναι ο μοναδικός ενδιαφερόμενος επενδυτής για το εν λόγω project, το οποίο είναι το πρώτο που επιχειρείται να αξιοποιηθεί μέσω του θεσμού της επιφανείας. Το Δ.Σ. του Ταμείου αναμένεται να σημάνει επίσης την έναρξη των διαδικασιών αξιοποίησης του κάμπινγκ και του «Ξενία» στο Παλιούρι Χαλκιδικής καθώς και των οικοπέδων δίπλα στην Αττική Οδό που είναι χαρακτηρισμένα ως «Χώροι Εγκαταστάσεων Υποστήριξης» του αυτοκινητοδρόμου. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται επίσης η αποκρατικοποίηση του ΟΔΙΕ, η οποία συγκαταλέγεται στα αυξημένης δυσκολίας εγχειρήματα που καλείται να φέρει σε πέρας το ΤΑΙΠΕΔ.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.