ΚΟΣΜΟΣ

Το ανακοίνωσε ο Νετανιάχου

Κατασκευή φράχτη από το Ισραήλ στα σύνορα με τη Συρία

Το Ισραήλ σχεδιάζει να κατασκευάσει φράχτη, κατά μήκος των συνόρων του με τη Συρία, φοβούμενο εμπλοκή του στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

Κατασκευή φράχτη από το Ισραήλ στα σύνορα με τη Συρία

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στο οποίο αποφασίστηκε η κατασκευή φράχτη 230 χιλιομέτρων κατά μήκος των νότιων συνόρων του Ισραήλ με την Αίγυπτο.

«Έχουμε την πρόθεση να ανεγείρουμε τον ίδιο φράχτη, με μερικές αλλαγές και στα Υψώματα του Γκολάν. Γνωρίζουμε ότι στην άλλη πλευρά των συνόρων μας με τη Συρία, σήμερα, ο στρατός της Συρίας έχει απομακρυνθεί, και τη θέση του έχουν πάρει δυνάμεις της παγκόσμιας τζιχάντ. Ως εκ τούτου, εμείς θα υπερασπιστούμε τα σύνορα μας αποτρέποντας τη διείσδυση της τρομοκρατίας, όπως ακριβώς γίνεται με επιτυχία και στα σύνορα με την Αίγυπτο στο Σινά», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου είπε επίσης ότι η συριακή κυβέρνηση είναι «πολύ ασταθής» και εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την πιθανή χρήση χημικών όπλων.

Η Συριακή αντιπολίτευση και κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η εξτρεμιστική οργάνωση Αλ Νούρσα, την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση, με διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα στο Ιράκ, έχει λάβει μέρος σε μερικές από τις μάχες στη Συρία.

Το Ισραήλ κατέλαβε τα Υψίπεδα του Γκολάν, μαζί με τη Δυτική Όχθη, τη Γάζα και τη χερσόνησο του Σινά, κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1967. Το Σινά επεστράφη στην Αίγυπτο, αλλά τα Υψίπεδα του Γκολάν τα προσάρτησε στην ισραηλινή επικράτεια το 1981, γεγονός που δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.