ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναμένεται αυστηρό δημόσιο μήνυμα Κουβέλη

Βολές ΔΗΜΑΡ κατά Κομισιόν

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΔΗΜΑΡ στις διαρροές κοινοτικού αξιωματούχου, με τις οποίες χαρακτήρισε «ανεύθυνη» τη στάση του κόμματος κατά των απολύσεων στο Δημόσιο.

Βολές ΔΗΜΑΡ κατά Κομισιόν

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη αντέδρασε έντονα στην ενημέρωση που παρέσχε σε δημοσιογράφους κοινοτικός αξιωματούχος, καθώς ο εν λόγω δεν περιορίστηκε μόνο να ανοίξει εκ νέου θέμα απολύσεων στο Δημόσιο, αλλά εξαπέλυσε βολές και κατά της «ανεύθυνης στάσης» της ΔΗΜΑΡ.
«Η ΔΗΜΑΡ δεν περιμένει να λάβει πιστοποιητικά ευθύνης από την Κομισιόν και από κανέναν κοινοτικό αξιωματούχο», έλεγε αργά χθες βράδυ ο «διαπραγματευτής» του κόμματος, Δημήτρης Χατζησωκράτης, σχολιάζοντας με οργή τις φερόμενες ως δηλώσεις του αξιωματούχου της Κομισιόν.

Δήλωση Κουβέλη

Το θέμα συζητήθηκε χθες σε ανώτατο επίπεδο στην Αγίου Κωνσταντίνου και συνομιλητές του προέδρου της ΔΗΜΑΡ δεν έκρυβαν τη δυσφορία του Φώτη Κουβέλη για τις εξελίξεις. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές «έβλεπαν» πίσω από την πρωτοβουλία των δανειστών να ανακινήσουν τέτοιο θέμα τις προθέσεις της τρόικας να ζητήσει -με επιτακτικό πια τρόπο- να υπάρξουν απευθείας απολύσεις στο Δημόσιο.

Ο Φώτης Κουβέλης, που παραμένει κατά των απολύσεων και ευθυγραμμίζεται πλήρως με το σχέδιο Μανιτάκη για «κινητικότητα» των δημοσίων υπαλλήλων, αναμένεται σήμερα να προβεί σε δήλωση, ώστε να επαναλάβει την άρνηση της ΔΗΜΑΡ για τέτοιου είδους μέτρα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα σημειώσει ότι «δεν υπάρχει περιθώριο για νέα μέτρα», ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση «να εντείνει τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής».

 

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. οκ 9:45 01/03/2013

    η ΔΗΜΑΡ ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την προστασία των δημοσίων υπαλλήλων.

    μπορεί να μας πει ο κ. Μανιτάκης γιατί δεν απέλυσε εδώ κι 8 μήνες, τουλάχιστον τους επίορκους; Τα ονόματα ήταν γνωστά, ο διαδιακασίες θα μπορούσαν να είναι άμεσες. Αλλά ακόμα κι αυτούς τους προστατεύει, διότι είναι εξοργιστικό λίγο πριν έρθει η τρόικα να ανακοινώνουν όπως όπως την «αυτοδίκαιη αργία» (δεν τολμάν να ξεστομίσουν καν τη λέξη απόλυση οι ευαίσθητοι μανδαρίνοι της ΔΗΜΑΡ) για 800 μόλις υπαλλήλους σε σύνολο περίπου 7 χιλιάδων…

  2. Drow44 9:30 01/03/2013

    Στάση »υπευθυνότητας»…
    ΝΑ γελάς και να κλαις ο συμπαθής κος Κουβέλης
    Μέσα στη κυβέρνηση αλλά έξω απ’όλα τα δύσκολα

    • erodios 15:51 01/03/2013

      Η ποιότητα της παροχής των υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα θα είναι άραγε ευθέως ανάλογη του πλήθους του προσωπικού που είναι εντεταλμένο για τις υπηρεσίες αυτές; Δηλαδή πολλοί υπάλληλοι => καλύτερη δουλειά; Λιγότεροι υπάλληλοι => χειρότερη δουλειά; Ε όχι βέβαια! δεν είναι ποσοτικό αλλά ποιοτικό το θέμα. Και δεν νοιάζονται ιδιαίτερα από τις Βρυξέλλες. Νοιάζονται κι αυτοί γρήγορα γρήγορα να μαζέψουν τα χρήματα τους. Εμείς όμως που θα μείνουμε για αιώνες, ας δούμε και λίγο μακροπρόθεσμα! Γι΄αυτό επιμένουν οι άνθρωποι αυτοί ότι πρέπει να κοιτάξουμε τα διαρθρωτικά, έτσι ώστε κι εμείς σαν πολίτες να εξυπηρετούμαστε γρήγορα, αδαπάνως και σωστά και προς τα έξω να κάνουν καλύτερα τις διαδικασίες μελετώντας πχ τα στικάκια στην ώρα τους κι όχι μετά 1-2 χρόνια. Ποιότητα παροχής υπηρεσιών κύριοι κι επαγγελματισμός παντού. Έτσι πιστεύω έτσι γράφω. Δηλαδή πιστεύετε ότι θα σωθούμε με τον τωρινό μισθό των Χ υπαλλήλων; Μην αποπροσανατολιζόμαστε. Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο

  3. iggy 9:21 01/03/2013

    εκεί όπου η γελοιότης συναντά την πολιτική φαιδρότητα.

    θα χάσουν τον ύπνο τους στις Βρυξέλλες από το …αυστηρό διάβημα του προέδρου Φώτη του 4% …

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.