ΚΟΣΜΟΣ

Απεργία στη Lufthansa, νομικά θα κινηθεί η εταιρεία

Αερομαχίες στη Γερμανία

Το συνδικάτο Verdi κάλεσε σε απεργία τους εργαζόμενους στη Lufthansa, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την εταιρεία για μισθολογικά ζητήματα. Ο αερομεταφορέας εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη

Αερομαχίες στη Γερμανία

«Η αρνητική στάση της εργοδοσίας έχει προκαλέσει την ανησυχία και την κακή διάθεση των εργαζομένων. Για το λόγο αυτόν το Verdi καλεί σε προειδοποιητική απεργία για τις 22 Απριλίου«, ανέφερε το συνδικάτο στην ανακοίνωσή του.

Το συνδικάτο ζητεί αύξηση των αποδοχών κατά 5,2% για τους 33.000 εργαζομένους του προσωπικού εδάφους της Lufthansa στη Γερμανία και εργασιακές εγγυήσεις. Η Lufthansa προτείνει αύξηση από 0,4& ως 0,6%.

Η απεργία της ερχόμενης Δευτέρας θα επηρεάσει την κίνηση στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το μεγαλύτερο της Γερμανίας και το τρίτο μεγαλύτερου της Ευρώπης, και στα αεροδρόμια του Αμβούργου, του Μονάχου και του Ντίσελντορφ.

Εξαιτίας αντίστοιχης απεργίας στα τέλη Μαρτίου ματαιώθηκαν 700 πτήσεις.

Η Lufthansa υποστηρίζει πάντως ότι η κινητοποίηση της ερχόμενης Δευτέρας υπερβαίνει τα όρια της συνήθους «προειδοποιητικής απεργίας» και αναμένεται να κοστίσει στην εταιρεία δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η Lufthansa έχει και στο παρελθόν προσφύγει στη δικαιοσύνη για να εμποδίσει τη συνέχιση απεργιακών κινητοποιήσεων, όπως στην περίπτωση της απεργίας των πιλότων και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.