ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο ΧΑ οι νέες μετοχές της Εθνικής

Τουρκολιάς: Επόμενο στοίχημα η προσέλκυση επενδυτών

Η ανακεφαλαιοποίηση θέτει σε νέα πορεία  το τραπεζικό σύστημα, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρο Τουρκολιά.

Τουρκολιάς: Επόμενο στοίχημα η προσέλκυση επενδυτών

Κατά την τελετή εισαγωγής στο Χρηματιστήριο Αθηνών των νέων μετοχών της Τράπεζας, που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, στο πλαίσιο της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης, ο κ. Τουρκολιάς τόνισε ότι οι τράπεζες καλούνται να συμβάλουν στην αναπτυξιακή διαδικασία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα χρειάζεται να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις και βασικός στόχος θα πρέπει να είναι η προσέλκυση επενδύσεων για τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου.

«Το στοίχημα είναι πώς θα προσελκύσουμε ξένους και Έλληνες επενδυτές, δημιουργώντας ένα φιλικό για την υποδοχή επενδύσεων περιβάλλον» είπε χαρακτηριστικά.

Στις 12/7 η επαναληπτική Γ.Σ.

Κατά τη σημερινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας παρέστησαν Μέτoχoι πoυ εκπροσωπούσαν το 10,93% του Μετοχικού Κεφαλαίου, δηλαδή κάτω από το 1/5 του καταβεβλημένου Μετοχικού Κεφαλαίου. Δεν υπήρξε η προβλεπόμενη απαρτία για τη λήψη απόφασης για οποιοδήποτε θέμα της ημερήσιας διάταξης, με αποτέλεσμα η συζήτηση και η λήψη απόφασης επί των Θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης θα γίνει σε επαναληπτική γενική συνέλευση, η οποία έχει ήδη με τη δημοσιευθείσα Πρόσκληση, οριστεί για την 12η Ιουλίου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 στον ίδιο χώρο.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.