ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ελκυστικά επίπεδα η αξία της τράπεζα

Εκκίνηση για τις νέες μετοχές της Πειραιώς

Σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών και των warrants της Τράπεζας Πειραιώς που προέκυψαν από την ανακεφαλαιοποίηση.

Εκκίνηση για τις νέες μετοχές της Πειραιώς

Με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η εκκίνηση της διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου καθώς και των warrants.

Αναλυτικά θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση 4.958.235.294 νέες μετοχές καθώς και 849.195.130 warrants με θεωρητική τιμή εκκίνησης τα 0,899 ευρώ.

Η μετοχή της τράπεζας ήδη έχει δεχθεί ισχυρές πιέσεις και διαπραγματεύεται σε επίπεδα περίπου 40% χαμηλότερα της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών στην αύξηση κεφαλαίου (1,7 ευρώ).

Αναλυτές υπογραμμίζουν ότι η εισαγωγή 5 δισ. νέων μετοχών θα προκαλέσει νέες πιέσεις στη μετοχή ωστόσο τονίζουν ότι πλέον η αξία της τράπεζας διαμορφώνεται σε εξαιρετικά ελκυστικά επίπεδα.  Σημειώνεται ότι με βάση το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής (0,985) η χρηματιστηριακή αξία του ομίλου διαμορφώνεται χαμηλότερα των 5 δισ. ευρώ όταν τα βασικά ίδια κεφάλαια (Core tier 1) ανέρχονται σε 8,6 δισ. ευρώ. Δηλαδή η τράπεζα διαπραγματεύεται με δείκτη τιμή προς λογιστική αξία 0,58 που είναι το χαμηλότερα μεταξύ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου (όπου η τράπεζα συγκέντρωσε ποσοστό 20% ιδιωτικής συμμετοχής) ο όμιλος διαθέτεθ την ισχυρότερη κεφαλαιακή βάση

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας με μερίδιο αγοράς κοντά στο 30% στις καταθέσεις και τις χορηγήσεις ενώ το συνολικό ενεργητικό του ομίλου αγγίζει τα 100 δισ. ευρώ. Μετά την ενσωμάτωση 6 τραπεζών τους τελευταίους 12 μήνες (Αγροτική, Γενική, Millennium, Τράπεζα Κύπρου, Ελληνική και Cyprus Popular Bank) η διοίκηση του ομίλου έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα προχωρήσει σε άλλη εξαγορά και ότι όλο το βάρος θα δοθεί στην ενοποίηση του ομίλου.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Έκλεισε ο κύκλος αβεβαιότητας για τις Τράπεζες | Matrix 24 03/07/2013

    […] ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των 4.958.235.294 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.