ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Εκλογές ή ...για ποιον χτυπάει η «καμπάνα»

Και να: Σε μια κρίσιμη καμπή για την χώρα, βγαίνουν για ακόμη μία φορά ως άσος από το μανίκι σενάρια πρόωρων εκλογών... Και μάλιστα τον Οκτώβριο... Μπροστά μας έχουμε ένα «θερμό» καλοκαίρι και ένα  ακόμη πιο καυτό φθινόπωρο. Ας δούμε λίγο το πού βρισκόμαστε σήμερα.. Έχουν «περάσει» από τη Βουλή 22 σκληρά προαπαιτούμενα για την δόση, που πήρε ήδη το «πράσινο φως». Αυτά τα μέτρα που -μεταξύ πολλών άλλων- θα εξωθήσουν 4.000 δημοσίους υπαλλήλους στην έξοδο μέχρι το τέλος της χρονιάς και άλλους 25.000 σε διαθεσιμότητα.

Μπροστά μας έχουμε και ένα βαρύ φορολογικά τετράμηνο, αφού κάθε πολίτης από τώρα και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα κληθεί να πληρώσει μέχρι και ...εννέα διαφορετικά «χαράτσια».

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ανακεφαλαιοποιήθηκε και ουσιαστικά στήθηκε από την αρχή: Όμως έχει και νέα ζόρια... Η Blackrock ήδη περνάει από κόσκινο τα χαρτοφυλάκια προκειμένου να επαναξιολογήσει και να «κοστολογήσει» τα «κόκκινα δάνεια».

Οι φοροφυγάδες ...παραμένουν untouchables και αποκρατικοποιήσεις που θα μπορούσαν να αποφέρουν έσοδα στο zero!

Η τρόικα τέλη Σεπτέμβρη αρχές Οκτώβρη θα έρθει για να αξιολογήσει τα μέχρι σήμερα δεδομένα και το κατά πόσο εφαρμόζονται τα συμφωνηθέντα, έχοντας ξεκαθαρίσει πως δεν θα ανεχτούν περαιτέρω καθυστερήσεις και ετοιμάζονται να ράψουν το «νέο κοστουμάκι»... Και όλα αυτά όταν το προσεχές καλοκαίρι λήγει και η χρηματοδότηση από τους μέχρι σήμερα πιστωτές και θα πρέπει να βρεθούν νέοι.

Το να γίνουν εκλογές τώρα τι θα εξυπηρετούσε; Ίσως έναν καπετάνιο που θέλει να την κάνει από το καράβι γιατί βλέπει ότι πάει καρφί για ...παγόβουνο. Ίσως τον δεύτερο καπετάνιο που πιστεύει ότι μπορεί να στρίψει το βαρύ τιμόνι του πλοίου σαν να είναι τιμόνι φόρμουλα 1... Άντε και τον ύπαρχο που πιστεύει ότι πετώντας «περιττό βάρος» από τα αμπάρια το καράβι θα συγκρουστεί πιο απαλά...

Ποιος είναι σίγουρο πως θα βγει χαμένος; Μάλλον οι αμέριμνοι στο «μπαρ το ναυάγιο»… επιβάτες!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.