ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απολογία μέρος 2ο

Την τελευταία του ζαριά παίζει σήμερα ο Άκης

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος κατά την άποψή του έδωσε πειστικές απαντήσεις -όπως είπε χθες στο τέλος της συνεδρίασης- συνεχίζει σήμερα την απολογία του παίζοντας ουσιαστικά το τελευταίο του χαρτί πριν ακούσει την επικείμενη ετυμηγορία των δικαστών.

Την τελευταία του ζαριά παίζει σήμερα ο Άκης

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έδωσε χθες στίγμα πολιτικό στη δίκη με πρωταγωνιστή τον ίδιο, απέδωσε σε σκευωρία με πρωτεργάτη τον Γιώργο Παπανδρέου, την ποινική εμπλοκή, μίλησε για αφανή ρόλο της ΕΥΠ με υπηρεσίες και πρόσωπα προσκείμενα στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ , κατονόμασε δικαστές και εισαγγελείς που βλέπει πίσω από τη σκευωρία, αλλά όταν έφτασε η ώρα να μιλήσει για την ταμπακιέρα ,τράβηξε κόκκινη γραμμή.

Ουσιαστικά είπε ότι ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των υπεράκτιων εταιρειών που ,κατά το κατηγορητήριο ,χρησιμοποιήθηκαν ως οχήματα για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων της οικογένειάς του . Έφτασε μάλιστα να αποδώσει την ομολογία του του στενού του συγγενή σε ... δάχτυλο του ανακριτή, που ούτε ,ούτε πολύ εκμεταλλευόμενος την ψυχική του ασθένεια τον μετέτρεψε σε άβουλο ον και΄τον κατέστρεψε.

Στην εύλογη ερώτηση όμως, του προέδρου του δικαστηρίου γιατί ο Ζήγρας να εμφανιστεί λάβρος εναντίον του ο Τσοχατζόπουλος δεν έδειξε διατεθειμένος να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις και να μπει σε κουβέντες, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σήμερα , όμως είναι η πλέον κρίσιμη μέρα της απολογίας του γιατί ο πρώην Υπουργός πέρα από πολιτικές σκευωρίες πρέπει να εξηγήσει σε εισαγγελείς και δικαστές για ποιο λόγο και άλλοι συγκατηγορούμενοι του, όπως ο Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης και η λογίστρια του Φρόσω Λαμπροπούλου αναφέρθηκαν στο δικό του ρόλο στην υπόθεση; Και βεβαίως να δώσει πειστικές εξηγήσεις για την πληθώρα των εγγράφων και των χειρόγραφων σημειώσεων που βρέθηκαν στο γραφείο του και κατασχέθηκαν από τους εισαγγελείς ,με περιεχόμενο που έρχεται και ... κουμπώνει με σημαντικά ευρήματα και άλλα στοιχεία του κατηγορητηρίου.

«Ακόμα και η σιωπή του κατηγορούμενου, ή η άρνησή του να απαντήσει επί της ουσίας στις ερωτήσεις που θα του θέσουν οι δικαστές ερμηνεύονται ελεύθερα από τους δικαστές που κρατούν στα χέρια τους τη δική του τύχη,αλλά και των συγκατηγορουμένων του»,σχολίαζε ένας έμπειρος ποινικολόγος περιμένοντας να ακούσει πως θα δομήσει την υπεράσπισή του ο πρώην Υπουργός όταν θα χρειαστεί υπερασπιζόμενος εαυτόν να φύγει από τις πολιτικές αναφορές και τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και να απαντήσει συγκεκριμένα για όσα του αποδίδονται με βάση το κατηγορητήριο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.