ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία του πρωθυπουργού σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ

Πόλεμο στην αδράνεια κηρύττει ο Σαμαράς

Ιστορική αναδρομή στους λαούς της Μεσογείου και στην καινοτομία που τους χαρακτήριζε και τους έκανε να ξεχωρίζουν σε όλους τους τομείς από τους υπόλοιπους λαούς της υφηλίου έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε  εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για την απασχόληση στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι από εννέα χώρες της Μεσογείου, προτρέποντάς τους να κάνουν το ίδιο.

Πόλεμο στην αδράνεια κηρύττει ο Σαμαράς

Ο πρωθυπουργός παραφράζοντας την περίφημη φράση του Αμερικανού προέδρου Τζ.Φ. Κένεντι τόνισε στους νέους «Μην ρωτάτε τι κάνουν οι άλλοι για σας. Εξηγείστε, στον εαυτό σας πριν απ’ όλα, τι μπορείτε να κάνετε εσείς. Για τον εαυτό σας και για τον τόπο σας» προτρέποντάς τους παράλληλα να σπάσουν την αδράνεια».

«Σπάστε την αδράνεια του συστήματος» είπε με έμφαση ο πρωθυπουργός προτάσσοντας σαν διέξοδο από την κρίση την ανάπτυξη μέσα από την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια και την καινοτομία, προέταξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για την απασχόληση.

Ο κ. Σαμαράς  μίλησε για την ανάγκη σταθερότητας της ευρύτερης περιοχής λέγοντας ότι η Μεσόγειος και η Νότια Ευρώπη - που γέννησαν τόσο μεγάλους Πολιτισμούς - κινδυνεύουν να βουλιάξουν μέσα σε αλλεπάλληλες κρίσεις από τη μία άκρη στην άλλη» υπογραμμίζοντας όμως ότι όλες έχουν κοινή διέξοδο: την Ανάπτυξη μέσα από την Καινοτομία».

«Φυσικά, όλα αυτά προϋποθέτουν, Δημοκρατία, Ελευθερία, Δικαιοσύνη, ευκαιρίες και ίση πρόσβαση όλων σε αυτές τις ευκαιρίες.Χωρίς αυτά δεν μπορεί να υπάρξει ούτε δημιουργικότητα, ούτε Ανάπτυξη» συνέχισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ωστόσο ότι ακόμα κι αν τα εξασφαλίσει κανείς όλα αυτά, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα υπάρξει αυτόματα Ανάπτυξη.

«Χρειάζεται και η πρωτοβουλία και η θέληση και το όραμα των ανθρώπων, να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους» είπε.

Απευθυνόμενος δε προς τους νέους που αποτελούσαν το κοινό της εκδήλωσης είπε ότι: «Κάποιοι προσπαθούν να σας πείσουν πως ό,τι κι αν κάνετε εσείς, τα πάντα εξαρτώνται από κάτι άλλο, από κάποιους άλλους, που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε. Κάποιοι προσπαθούν να σας πείσουν, ότι τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει...Δεν πιστεύουν στην ανταγωνιστικότητα, δεν πιστεύουν στην επιχειρηματικότητα, δεν πιστεύουν στην καινοτομία...Είναι κήρυκες της καταστροφής, φανατικών ακραίων ιδεολογιών που παντού χρεοκόπησαν, αφού προηγουμένως οδήγησαν κοινωνίες ολόκληρες σε ερείπια».

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός προέτρεψε τη νεολαία να υιοθετήσει «την κουλτούρα της δημιουργικότητας, της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας, της καινοτομίας».

«Αυτή είναι η πραγματική, αναγκαία, καινούργια κουλτούρα!Δεν χρειάζεται να «ανακαλύψετε τον τροχό…Υπάρχει στην Ιστορία σας. Υπάρχει στο DNA σας» τόνισε.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.