ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Περί αύξησης της φορολογίας

Γκάφα(;) του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναστατώνει τη Μέρκελ

Νέα γκάφα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για πιθανή αύξηση της φορολογίας φέρνει τον υπουργό Οικονομικών της χώρας προ του αποκλεισμού του από ένα πιθανό κυβερνητικό σχήμα, ενόψει των διαπραγματεύσεων χριστιανοδημοκρατών και σοσιαλδημοκρατών.

Γκάφα(;) του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναστατώνει τη Μέρκελ

Πρόκειται για τη δεύτερη γκάφα(;) στην οποία προχωρά ο Σόιμπλε μετά τις δηλώσεις περί τρίτου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας. Αυτή τη φορά οι δηλώσεις για αύξηση των φόρων, που έρχονται σε αντίθεση με τις προεκλογικές εξαγγελίες των χριστιανοδημοκρατών αλλά τίθενται ως όρο από τους σοσιαλδημοκράτες, για να δεχθούν να συμπράξουν στο σχηματισμό κυβέρνησης, έχουν πλήξει την αξιοπιστία του κόμματος της Μέρκελ. Ο γενικός γραμματέας των Χριστιανοδημοκρατών απέρριψε κατηγορηματικά την αύξηση της φορολογία, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα Der Tagesspiegel διερωτάται ποιός ήταν ο σκοπός των δηλώσεων του γερμανού υπουργού Οικονομικών. «Από τότε», σημειώνει η Der Tagesspiegel, «διερωτώνται πολλοί στην CDU, μήπως τελικά ο Σόιμπλε θέτει εαυτόν εκτός αξιώματος». Και η εφημερίδα επισημαίνει ότι είναι αμφίβολο εάν στην περίπτωση ενός «μεγάλου συνασπισμού» θα καταφέρουν οι Χριστιανοδημοκράτες να διατηρήσουν το υπουργείο Οικονομικών, καθώς το διεκδικούν και οι Σοσιαλδημοκράτες.

Σημειώνεται πως την ερχόμενη Παρασκευή οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Σοσιαλδημοκράτες αναμένεται να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης σχηματισμού, χωρίς όμως να αναμένονται αποτελέσματα σύντομα. Στη διαπραγματευτική ομάδα των χριστιανοδημοκρατών θα συμμετέχουν 14 κομματικά στελέχη, ενώ οι σοσιαλδημοκράτες θα εκπροσωπηθούν με μια ομάδα επτά πολιτικών. Στην διαπραγματευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών, της οποίας θα ηγείται η καγκελάριος Μέρκελ, θα συμμετάσχει και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.