ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νέος δικαστικός γύρος

Ποδαρικό με τις «χρυσές» μίζες κάνει το 2014 στην Ευελπίδων

Με τις μίζες για τα εξοπλιστικά έκλεισε η δικαστική χρονιά για το 2013,και με την ίδια υπόθεση ξεκινάει το νέο έτος.

Ποδαρικό με τις «χρυσές» μίζες κάνει το 2014 στην Ευελπίδων

Τέσσερις ανακριτές κατά της Διαφθοράς -Γαβριήλ Μάλλης, Σπύρος Γεωργουλέας, Γιάννης Σταυρόπουλος και Χριστόφορος Μάρκου- μαζί με την ομάδα εισαγγελέων -επικεφαλής η Ελένη Ράικου μαζί με τους επίκουρους εισαγγελείς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνη Ελευθεριανό - συνεχίζουν να κολλούν κομμάτι-κομμάτι ονόματα, ποσά και υπόγειες διαδρομές, στο παζλ της μίζας για τις "χρυσές συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Νομικές και δικαστικές πηγές εκτιμούν πως αν οι κατηγορούμενοι αποφασίσουν να μιλήσουν και να καταθέσουν στους ανακριτές ,τότε η δικαιοσύνη πραγματικά θα έχει χτυπήσει φλέβα χρυσού. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί όλο το εύρος με τους πρωταγωνιστές της διαφθοράς που επί χρόνια δρούσαν ατιμώρητοι στο πεδίο της προμήθειας των εξοπλιστικών, αλλά και να γυρίσουν στην Ελλάδα τα λεφτά που πήραν οι δωροδοκούμενοι και διακίνησαν μιζαδόροι.

Η αρχή έγινε με τον ήδη προφυλακισμένο Αντώνη Κάντα, καθώς με ενέργειες των δικηγόρων του Γιάννη Μαντζουράνη και Ηλια Μπίσια επέστρεψαν ήδη τα πρώτα 7,5 εκατομμύρια ευρώ απευθείας στα ταμεία του δημόσιου ίδιος κατηγορούμενος εξάλλου έδωσε νέα ώθηση στις έρευνες δίνοντας τους λογαριασμούς της μιας αλλά και τα ονόματα εκείνων που τον δωροδοκούσαν για να εξασφαλίσουν ουσιαστικά τη σιωπή του. Ο πρώτος μετά τον Κάντα που απολογείται σήμερα είναι ο αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας ΑΤΛΑΣ Παναγιώτης Ευσταθίου για το πρόγραμμα Άσραντ. Ο κατηγορούμενος φέρεται διατεθειμένος να συνδράμει το έργο της Δικαιοσύνης.

Το ίδιο διαμηνύει και ο έτερος αντιπρόσωπος εταιρείας Δημήτρης Παπαχρήστος,ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα. Αν και ο τελευταίος κατά το δικηγόρο του πάσχει από αμνησία ,γεγονός που αποτελεί μάλλον τροχοπέδη στην κατά τα αλλά καλή του διάθεση συνεργασίας με τη δικαιοσύνη. Μένει λοιπόν να δούμε τι είναι έτοιμοι με στοιχεία να εισφερουν οι κατηγορούμενοι στη δικαιοσύνη...Και κυρίως πως όλα αυτά θα αποτιμήσουν οι ανακριτές μετά το τέλος των απολογιών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.