ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε το άρθρο 30

Επεισοδιακή έγκριση του νομοσχεδίου για την ΕΛ.ΑΣ.

Εγκρίθηκε εν μέσω έντασης και διαμαρτυριών της αντιπολίτευσης για παρατυπίες το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ και το επίμαχο άρθρο 30.

Επεισοδιακή έγκριση του νομοσχεδίου για την ΕΛ.ΑΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το συγκεκριμένο άρθρο, που αφορά που αφορά στην συγκρότηση Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων και είχε προκαλέσει αντιδράσεις καταψηφίστηκε και από το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να μην πάρει πλειοψηφία 151 ψήφων.

Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για ήττα της κυβέρνησης, ενώ ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης είπε ότι είναι 126 Βουλευτές υπέρ και 125 κατά, όμως τα κόμματα που καταψήφισαν (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ) διαθέτουν 127 Βουλευτές.

Ωστόσο ο κ. Μαρκογιαννάκης επεσήμανε ότι η ΔΗΜΑΡ δήλωσε «παρών», ενώ απουσίασαν από την αίθουσα η Χρυσή Αυγή και η ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, οπότε συγκροτείται η απαιτούμενη πλειοψηφία, καθώς οι αρνητικές είναι λιγότερες.

Η ένταση μεταφέρθηκε και στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου.

Ακολούθησε γραπτή δήλωση τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, (Ζωής Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Δημήτρη Τσουκαλά) και του Νότη Μαριά από τους ΑΝΕΛ, με την οποία καταγγέλλουν ότι: «Η κυβέρνηση με εκτελεστικό όργανο τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο της ΝΔ Κύριο Μαρκογιαννάκη, έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο: Εκτροπή και πραξικοπηματικές διαδικασίες, εκεί όπου η Δημοκρατία δεν βολεύει. Έφθασε να κάνει δεκτό άρθρο, (30) που απορρίφθηκε πανηγυρικά. Δηλαδή νοθεία στην ψηφοφορία, αναγορεύοντας «πλειοψηφία» μόνο την ΝΔ, που μόνη της ψήφισε το άρθρο, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα και κοινοβουλευτικές ομάδες».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.