ΚΟΣΜΟΣ

Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ υπουργός Οικολογίας

Ο Ολάντ υπουργοποίησε την (προ)πρώην του

Η γυναίκα με την οποία διατηρούσε παλιότερα σχέση ο Φρανσουά Ολάντ, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ ορίσθηκε υπουργός Οικολογίας στην νέα γαλλική κυβέρνηση, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση για τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος υπό τον (πρωθυπουργό) Μανουέλ Βαλς.

Ο ανασχηματισμός του Φρανσουά Ολάντ με σκοπό να διασώσει τη σοσιαλιστική ηγεσία της Γαλλίας έφερε στο υπουργικό σχήμα την πρώην σύντροφό του και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του, Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Ο Μισέλ Σαπέν αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών, ενώ ο Αρνό Μοντεμπούρ αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας. Οι Λοράν Φαμπιούς, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και Κριστιάν Τομπιρά παραμένουν στα υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας και Δικαιοσύνης, αντίστοιχα.

Επίσης, ο Μπενουά Αμόν αναλαμβάνει το υπουργείο Εκπαίδευσης, ο Μπερνά Καζνέβ το υπουργείο Εσωτερικών, η Νατζά Βαλό Μπελκασέμ, το υπουργείο Ισότητας και Αθλητισμού, Ο Φρανσουά Ρεμπσαμέν το Εργασίας, η Μαρισόλ Τουρέν το Κοινωνικών Υποθέσεων, η Μαριλίζ Λεμπρανσί, Αποκέντρωσης. Μεγάλοι χαμένοι είναι ο πρώην πρωθυπουργός Ερό και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Μοσκοβισί, ο οποίος υποχρεώθηκε σε παραίτηση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.