Β‘ ΓΥΡΟΣ/ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014

«Έχουμε αποκλείσει κάθε συμφωνία»

Λεπέν: Δεν θα έχουμε καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή

Το Εθνικό  Μέτωπο της Γαλλίας, του οποίου ηγείται η Μαρίν Λεπέν, απέκλεισε οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή στο νέο Ευρωκοινοβούλιο: «Οποιαδήποτε συμφωνία με αυτό το πολιτικό κίνημα έχει αποκλειστεί. Αρνούμαστε ότι έχουμε κάποια σχέση με την Χρυσή Αυγή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απέκλεισε κάθε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή στο νέο ευρωκοινοβούλιο το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίδας Μαρίν Λεπέν: «Αρνούμαστε ότι έχουμε κάποια σχέση με την Χρυσή Αυγή. Οποιαδήποτε συμφωνία με αυτό το πολιτικό κίνημα έχει αποκλειστεί», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε e-mail του κόμματος, το οποίο απαντά σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην EurActiv.com.

Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα γινόταν λόγος για «φλερτ» ανάμεσα στους Γάλλους εθνικιστές με την οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Χρυσή Αυγή επιζητεί τη συνεργασία των ευρωπαϊκών ακροδεξιών οργανώσεων με στόχο να αυξήσει τη τη νομιμοποίησή της. Όμως το Εθνικό Μέτωπο έχει από την αρχή κρατήσει αποστάσεις από ακροδεξιά κόμματα που θεωρεί εξτρεμιστικά.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στη Γαλλία, τις οποίες επικαλείται η  Le Monde, δίνουν στο Εθνικό Μέτωπο 24%, στο κεντροδεξιό UMP 22% και 17.5% στο σοσιαλιστικό κόμμα.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.