ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νέος κύκλος απολογιών

Ανακρίτριες καλούν Χρυσή Αυγή

Σκυτάλη απολογιών για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής παίρνουν σήμερα άλλοι πέντε βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι έχουν προγραμματισμένο τετ- α- τετ με τις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου.

Οι δύο δικαστικές λειτουργοί μετά την άρση της ασυλίας καλούν ενώπιόν τους τους βουλευτές Ατρέμη Ματθαιόπουλο, Κώστα Μπαρμπαρούση, Αντώνη Γρέγο, Πολύβιο Ζημσιμόπουλο και Γιώργο Γερμενή.

Οι τέσσερις πρώτοι εμφανίζονται για πρώτη φορά ενώπιον των δικαστικών λειτουργών για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ο τελευταίος καλείται σε συμπληρωματική απολογία για παράνομη κατοχή πυρομαχικών.

Όλοι οι κατηγορούμενοι - εκτός απροόπτου- ακολουθώντας την τακτική των άλλων βουλευτών του κόμματος αναμένεται να ζητήσουν και να πάρουν προθεσμία ώστε να ενημερωθούν ο καθένας ξεχωριστά για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους αντικρούοντας τις πράξεις που τους αποδίδονται και κατηγορηματικά αρνούνται.

Με βάση αυτά τα δεδομένα όλος ο Ιούνιος προβλέπεται να είναι μήνας απολογιών των κατηγορουμένων χρυσαυγιτών βουλευτών.

Το ενδιαφέρον πλέον μετατοπίζεται στην ποινική μεταχείριση που θα επιφυλάξουν οι δικαστές σε καθέναν από τους κατηγορούμενους. Αποτέλεσμα που θα προκύψει με βάση την αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού, τις υπερασπιστικές τους θέσεις και την εν γένει προσωπικότητα των κατηγορουμένων.

Αμέσως μετά το τέλος του κύκλου των απολογιών των βουλευτών, εκτός άλλου δικονομικού απροόπτου, η δικογραφία θα δρομολογηθεί για τη διατύπωση εισαγγελικής πρότασης και την έκδοση βουλεύματος με βάση το οποίο οι δικαστές θα αποφαίνονται ποιοι από τους 70 και πλέον κατηγορούμενους στο επόμενο δικαστικό στάδιο θα βρεθούν στο εδώλιο.

Μέχρι τότε όμως, όπως όλα δείχνουν, θα έχουμε περάσει στο νέο δικαστικό έτος - Σεπτέμβριο 2014- οπότε και αναμένεται η διεξαγωγή της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.