40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος: Η Δημοκρατική Παράταξη είναι εδώ

Εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

Πλήθος κόσμου και παλαιά στελέχη του κινήματος βρέθηκαν στο Ζάππειο Μέγαρο στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη.

Η επέτειος αυτή είναι μια ωραία ευκαιρία συσπείρωσης των δυνάμεων της παράταξης, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την έναρξη της ομιλίας του στην εκδήλωση.

«Εις πείσμα όλων εκείνων που στοχεύουν μόνιμα το ΠΑΣΟΚ γιατί ξέρουν ότι είμαστε ο θεμελιώδης κρίκος της αλυσίδας, η δημοκρατική παράταξη είναι εδώ και σηκώνει ψηλά τη σημαία του μέλλοντος του τόπου. Αυτός είναι ο ουσιαστικός τρόπος να τιμήσουμε τον Ανδρέα Παπανδρέου», υπερτόνισε ο πρόεδρος του κόμματος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Επιτελώ καθήκον με θεσμικούς όρους και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Δεν δέχομαι ότι ισχύουν και αναπαράγονται οι αθλιότητες του 2007. Αυτό το επιδιώκουν όσοι θέλουν να ξεχνούν τι μεσολάβησε από τότε» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τις αποδοκιμασίες σε βάρος του στην εκδήλωση της Δευτέρας.

Με τη σειρά του και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην ομιλία του αποδοκίμασε τα όσα συνέβησαν στην εκδήλωση της Δευτέρας σε βάρος του κ. Βενιζέλου, λέγοντας πως «κάποιοι παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στο παρελθόν».

«Η συμμετοχή του πολίτη σε μια προσπάθεια, η στήριξή της, η συνεργασία του προϋποθέτουν να γνωρίζει την αλήθεια.  Είναι γι’ αυτό υποχρέωσή μας, υποχρέωση του ΠΑΣΟΚ, να λέμε την αλήθεια.  Να κατατοπίζουμε για τα προβλήματα και όχι να τα αρνούμαστε.  Να περιγράφουμε τις δεσμεύσεις και τους κινδύνους και όχι να τους ελαχιστοποιούμε.  Διαφορετικά θα συνεχίσουμε να έχουμε πολίτες χειροκροτητές, οπαδούς των υποσχέσεων και των ρουσφετιών, ψηφοφόρους που θα μετρούν κάθε αλλαγή με μέτρο το προσωπικό τους και μόνο συμφέρον», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Σημίτης.

sim

beni

pasoka

a

 

simitis

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Κώστας Λαλιώτης.

b

andr

 

 

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Πράγματι τα σχόλια του κ. Σημίτη είναι προιόντα μικρόψυχης εκδικητικότητας και τουκ.. Βενιζέλου δικαιολογημένης ανασφάλειας.
    Ο Γιώργος Παπανδρέου απαλλαγμένος απο κομπλεξικά συμπλέγματα αισθάνεται ελεύθερος να εκφράσει τη γνώμη του και να θυμίσει στους Έλληνες ποιοί ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης (Είδατε το κατάπτυστο εξώφυλλο της εφημερίδας ¨ΤΑ ΝΕΑ» της Τρίτης, 2-9-14;) και τι ρόλο παίζουν οι Τράπεζες και μερικοί οικονομικοί κολοσσοί. Και ο παππούς του ( Ποιός κυβερνα ο λαός ή το Παλάτι;) και ο πατέρας του ανέδειξαν την δομή εξουσίας στη χώρα μας. Πότε θα το καταλάβουμε γιατί με τόση εμπάθεια αντιμετώπίζεται ο Γιώργος;;

    • Συμφωνώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα προβάλουν οι εφημερίδες τι είπαν Βενιζέλος- Σημίτης εναντίον Παπανδρέου.

      Τον Παπανδρέου δεν τον έχουν στο τσεπάκι τους!

  2. nikos 23:08 03/09/2014

    φυγε χοντρε.μας εχεις διχασει δεξιο κιτος!!

  3. ΚΤ 22:44 03/09/2014

    Αναφερόμενος ο ΒΒ στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας του 2012, την οποία ο Σαμαράς με τον ίδιο κατήργησαν με 2 απανωτές εκλογές για να καταλάβουν την εξουσία, ενοχοποίησε τον ΓAΠ ως εκείνο που ήθελε την συνεργασία με τη δεξιά. Ο δε Κ. Σημίτης αναφερόμενος στη γνωστή ρήση «λεφτά υπάρχουν» ενοχοποίησε χωρίς να κατονομάσει τον ΓΑΠ ως αίτιο της κρίσης. Σε ποιους απευθύνονται οι κύριοι αυτοί σε πολίτες άλλης χώρας ή σε υπανάπτυκτους μικρονοϊκούς, όπως κατονόμασε κάποιους με αντίθετη γνώμη στη πορεία της ομιλίας του; Πολύ ενωτικές στα αλήθεια εκφράσεις από έναν πρώην πρωθυπουργό και ένα νυν πρόεδρο. Τι πολιτικό ήθος και μεγαλείο ψυχής!!!

  4. ΚΤ 21:24 03/09/2014

    Ποίους ή ποιον εννοεί ο κ. Σημίτης όταν με τόση απαξίωση αναφέρεται «σε κάποιους που παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στη μικρόνοια του παρελθόντος»;
    Ποίους ονομάζει μικρονοητικούς; το λαό που εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του για τον ΒΒ ή για τον πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό, που ο φίλος του ο Μπένυ έριξε μη σεβόμενος την ψήφο των πολιτών που εκφράσθηκαν τότε με την ψήφο τους και τώρα με την παρουσία τους;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.