ΕΛΛΑΔΑ

Στον ανακριτή και ο υπεύθυνος των έργων

Βαριές κατηγορίες για τον οδηγό της «φονικής» νταλίκας

Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζει ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός της «φονικής» νταλίκας που το πρωί της Κυριακής προκάλεσε καραμπόλα με 30 αυτοκίνητα κοντά στον κόμβο της Βέροιας επί της Εγνατίας Οδού, όπου εκείνη την ώρα εκτελούνταν έργα, σκορπίζοντας το θάνατο σε πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον άλλους 30, ανάμεσα στους οποίους και δύο μικρά αδέλφια.

Αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Ο αλλοδαπός κατηγορούμενος, ο οποίος προανακριτικά φέρεται να ισχυρίστηκε ότι μετά τα διόδια του Πολυμύλου χάλασε το σύστημα πέδησης της νταλίκας με συνέπεια να «χάσει» τελείως τα φρένα του οχήματος, παραπέμφθηκε στον ανακριτή Βέροιας, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Θα έχει ήδη προηγηθεί η απολογία του 42χρονου υπεύθυνου της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης των εργασιών, ο οποίος πήρε προθεσμία να λογοδοτήσει αύριο Τρίτη στον ανακριτή.

Αντιμετωπίζει δε την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών εξ αμελείας. Μέχρι το πέρας των απολογιών τους οι δύο συλληφθέντες παραμένουν κρατούμενοι.

Εν τω μεταξύ, ενισχυμένα ήταν τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας μέσα κι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας όση ώρα διήρκεσε η παραμονή τους εκεί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.