Neo

Θα… καταργηθεί;

Να καταργηθεί η διάταξη του 2013 για το ακαταδίωκτοκαι την ασυλία πιθανών φοροφυγάδων με τα εμβάσματα ζητά για πολλοστή φορά οπρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και νυν κορυφαίο στέλεχος του Κινήματος ΔημοκρατώνΣοσιαλιστών, Μιχάλης Καρχιμάκης.

«Η προνομιακή ρύθμιση, του άρθρου 36 του νόμου 4174/26-7-2013,που παραγράφει τον έλεγχο σε πιθανούς φοροφυγάδες, δίδοντας μια ιδιότυπη ασυλία σε φαινόμενα αυθαιρεσίας που ψηφίστηκαν στην βουλή και δημιουργούν την αίσθηση της αδικίας και του πλυντηρίου της ανομίας, θα καταργηθεί;», ρωτάει, θυμίζοντας ότι σήμερα η δημιουργία και η εισροή νέου πλούτου είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ,κυρίως δε, για την ελάφρυνση των ‘μόνιμων’ θυμάτων της κρίσης και την ανάπτυξη της οικονομίας.

«Είναι ανεπίτρεπτο να συνεχίζεται και να γίνεται ανεκτό δια νόμου, τοανέλεγκτο, το ακαταδίωκτο ,η ασυλία ,όλων όσοι διοχέτευσαν τα χρήματα τους στοεξωτερικό από το έτος 2000 μέχρι το 2009, που πιθανόν να μην έχουν πληρώσειτους νόμιμους φόρους», συνεχίζει, για αυτό και ζητά την κατάργηση της σχετικήςδιάταξης. Πέραν τούτου, ζητά την θεσμοθέτηση και νέων ελεγκτικών εργαλείων για τον γρήγορο και επιθετικό έλεγχο των 300 δις ευρώ περίπου εμβασμάτων που διοχετεύθηκαν στο εξωτερικό από το 2000 και εντεύθεν, υποστηρίζοντας ότι δύνανται να αποφέρουν ως και 40 δις ευρώ, ακόμα και μέσα από διαδικασίες συγκλίσεων με τους εμβασματούχους.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. N Bράχος 13:48 01/12/2015

    Ο Αθανασίου κατάργησε τη διάταξη για τον παράνομο πλουτισμό των πολιτικών! [έγγραφα]

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    Με διάταξη που έφερε στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, απαλλάσσονται…
    όσοι βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι, εκδότες κ.λ.π. έχουν κατηγορηθεί για παράνομο πλουτισμό, με βάση το νόμο για το πόθεν έσχες!
    Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια του υπουργού Δικαιοσύνης, όπως αποκαλύπτει σήμερα το directnews.gr, σημειώθηκε κατά την ψήφιση του περίφημου νόμου 4524/2014 που έχει τίτλο «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας», ψηφίστηκε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 7 Απριλίου.
    Συγκεκριμένα, στη σελίδα 82 του νόμου, με επικεφαλίδα «ΙΕ20: ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» και στο εδάφιο 10 περιέχονται οι εξής εννέα λέξεις
    ================================
    «Τα άρθρα 4 και 5 του ν.3213/2003 (Α΄ 309) καταργούνται»!!!
    ——————————————————————————————–
    Τι προέβλεπε όμως το άρθρο 4 το ν.3213\2003, όπως αυτό τροποποιήθηκε με το ν.3849/2010 και επιγράφεται «Δήλωση και έλεγχος περιουσιακής κατάστασης βουλευτών, δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων, ιδιοκτητών μέσων μαζικής ενημέρωσης και άλλων κατηγοριών προσώπων», δηλαδή το πόθεν έσχες;
    Το άρθρο 4 όριζε σαφώς και κατηγορηματικώς ότι:
    «1. Υπόχρεος σε δήλωση, ο οποίος επωφελούμενος από την ιδιότητά του αποκτά ή προσπορίζει σε τρίτον αθέμιτο περιουσιακό όφελος, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή από είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ έως ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ.
    2. Ο υπαίτιος των παραπάνω πράξεων τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα (10) ετών και με χρηματική ποινή από τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ έως ένα εκατομμύριο πεντακόσιες χιλιάδες (1.500.000) ευρώ:

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.