ΕΛΛΑΔΑ

Ακινητοποιούνται Μετρό, Ηλεκτρικός, λεωφορεία και τρόλεϊ λόγω πολυνομοσχεδίου

Απεργιακός πυρετός-Χωρίς συγκοινωνίες το Σαββατοκύριακο η Αθήνα

Με απεργιακές κινητοποιήσεις αντιδρούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες στο «αντιεργατικό» πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο ψηφίζεται την Κυριακή, 22 Μαΐου.

Με νεότερη ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο ξεκινούν και αυτοί, από το Σάββατο, 48ωρη απεργία μαζί με τους εργαζόμενους στο μετρό και το τραμ.

Έτσι αναλυτικά, ξεκινούν 48ωρη απεργία (Σάββατο - Κυριακή) οι εργαζόμενοι στο μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το τραμ με αποτέλεσμα οι συρμοί να παραμείνουν ακινητοποιημένοι καθʼ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ακινητοποιημένα από τα ξημερώματα της Κυριακής έως τα ξημερώματα της Δευτέρας θα είναι επίσης τα λεωφορεία και τρόλεϊ.

Κανονικά θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος το Σαββατοκύριακο, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, άμεσα, επειδή οι επιβάτες έχουν, ήδη, προμηθευτεί εισιτήρια για ταξίδια το Σάββατο και την Κυριακή. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΣ, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, στόχος είναι να ελαχιστοποιήσουν την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Τις προσεχείς ημέρες θα συνεδριάσει η ΠΟΣ, προκειμένου να αποφασίσει εάν και πότε θα προχωρήσει σε απεργία.

Ωστόσο, τη Δευτέρα, 23 Μαΐου, αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου τα συνδικαλιστικά σωματεία, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Οι εργαζόμενοι σε όλους τους συγκοινωνιακούς φορείς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή, στις 17:00, στο Σύνταγμα.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. 24|04|2014 – Τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για τις συγκεντρώσεις -κινητοποιήσεις που έγιναν στη χώρα από την ψήφιση του Μνημονίου και μετά διαβίβασε στη Βουλή με έγγραφό του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

    Ο Νίκος Δένδιας απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το έγγραφο το οποίο αναφέρει ότι από τις 8/ 5/ 2010 (ημέρα ψήφισης του πρώτου Μνημονίου) έως τις 28 /3/ 2014 πραγματοποιήθηκαν στην ελληνική επικράτεια 20.120 συγκεντρώσεις, από τις οποίες οι 6.266 έλαβαν χώρα στην Αττική.

    Οπως απαντά ο υπουργός «επίσημα στατιστικά στοιχεία του αριθμού της χρήσης μέσων ελέγχου πλήθους ή και του είδους αυτών δεν υφίστανται στην αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (Διεύθυνση Τεχνικών), λόγω των ποικίλων κατά περίπτωση συνθηκών χρήσης τους κάθε φορά και ως εκ τούτου τα εξαγώγιμα στατιστικά συμπεράσματα δεν θα παρείχαν χρηστικά ή γενικότερα αξιοποιήσιμα αποτελέσματα».

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.