ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων;

Χαμηλό βαρομετρικό στις σχέσεις ΝΔ – Ποταμιού

Στο ναδίρ έχουν φτάσει οι σχέσεις ΝΔ και Ποταμιού, αλλά και της Σεβαστουπόλεως με τους τρεις πρώην βουλευτές της Σπύρο Δανέλλη, Γιώργο Αμυρά και Γρηγόρη Ψαριανό.

Στην αρχή ήταν το ‘θερμό’ επεισόδιο Θεοδωράκη-Ψαριανού στο περιστύλιο της Βουλής. Μετά, η ανακοίνωση του Ποταμιού που εξέθετε τους κ.κ.Αμυρά και Ψαριανό για τη στάση τους, τονίζοντας ότι υπάρχουν ηχογραφημένα πρακτικά της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού όπου ακούγονται να υποστηρίζουν πως δεν θα φύγουν από το κόμμα και πως είναι γελοίοι  όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο. Στόχος του Σταύρου Θεοδωράκη, που κλιμακώνει και την ένταση, είναι να αποδείξει ότι το κόμμα του έπεσε θύμα σχεδιασμού εκ μέρους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να πιέσει τους βουλευτές που έφυγαν από αυτό να παραδώσουν τις έδρες τους, ώστε να ανασυσταθεί η ΚΟ του Ποταμιού.

Απαντώντας χθες στον Νικήτα Κακλαμάνη που ζήτησε αποδείξεις για την ‘εντολή’ της ΝΔ που καταγγέλλει η Σεβαστουπόλεως ότι προηγήθηκε της ανεξαρτητοποίησης Ψαριανού και Αμυρά, έλαβε αναλυτική απάντηση από το Ποτάμι, στην οποία πάντως ξεκαθαρίζεται πως παρατίθεται μόνο ένα ‘μεγάλο κομμάτι της ιστορίας’. «Έχουμε δύο ανθρώπους που παρουσία στελεχών και βουλευτών του Ποταμιού λένε συχνά ότι προβληματίζονται αν πρέπει να εγκαταλείψουν το Ποτάμι και να ενταχθούν στους σχεδιασμούς της ΝΔ, όπως τους το ζητούν πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης – αναφέρουν και συγκεκριμένα ονόματα. Οι δύο αυτοί άνθρωποι καλούνται από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού να ξεκαθαρίσουν τι θα κάνουν, και την Πέμπτη (17 Ιανουαρίου) δηλώνουν, σε έντονους τόνους, ότι δεν θα φύγουν από το Ποτάμι αποκαλώντας μάλιστα γελοίους αυτούς που θέτουν τέτοια ζητήματα. Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν ότι η απόφαση τους δεν θα αλλάξει ό,τι και να ψηφίσουν οι υπόλοιποι βουλευτές του Ποταμιού στη Συμφωνία των Πρεσπών. Το Σαββατοκύριακο οι δύο αυτοί άνθρωποι επανέρχονται στα σενάρια των συνομιλιών με στελέχη της ΝΔ – κάνοντας λόγο για επίμονα τηλεφωνήματα του αντιπροέδρου της ΝΔ κ.Γεωργιάδη - και τη Δευτέρα (21 Ιανουαρίου) φεύγουν από το Ποτάμι. Λίγες ώρες μετά οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ - ο κ.Γεωργιάδης, αλλά και ο κ.Χατζηδάκης- δηλώνουν ότι οι πόρτες της ΝΔ είναι ανοιχτές για τους κυρίους Αμυρά και Ψαριανό», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους στο Ποτάμι για να καταλήξουν : «’Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων;’, λοιπόν κ. Κακλαμάνη – όταν μάλιστα ΚΑΙ μάρτυρες έχουμε ΚΑΙ τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΠΣ υπάρχουν και είναι ηχογραφημένα;»…

Στο μεταξύ, μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Ποταμιού, ο Παύλος Σιλβιστόπουλος, που ήταν παρών στο επίμαχο Πολιτικό Συμβούλιο, ανέβασε φωτογραφίες στο διαδίκτυο, αποδεικνύοντας ότι στο Ποτάμι τα πρακτικά των συνεδριάσεων κρατούνται με φανερά κασετόφωνα, στο ύψος των ομιλητών και εμφανώς τοποθετημένα μπροστά τους (δείτε εδώ : https://www.facebook.com/silvistopoulos/posts/10157735211893840 ).

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του στον ρ/σ News 24/7 ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς εκτίμησε ότι τόσο ο Γιώργος Αμυράς όσο και ο Γρηγόρης Ψαριανός θα είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ στις επικείμενες εκλογές. «Είναι σαφείς οι ενδείξεις ότι έφυγαν από το Ποτάμι καθ’ υπόδειξιν της ΝΔ», είπε, παραδεχόμενος ότι «έχει τραυματιστεί η σχέση μας με τη ΝΔ».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.