ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτο συνέδριο του ΚινΑλ στα τέλη Μαρτίου

Εκτός ΚΟ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Νέα αναταραχή στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής φέρνει η Συμφωνία των Πρεσπών. Με την ηγεσία του κόμματος να έχει σηκώσει το λάβαρο εναντίον της συμφωνίας, καταγγέλλοντάς την ως εθνικά επιζήμια, η Φώφη Γεννηματά έθεσε χθες εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικό της εκπρόσωπο Θανάση Θεοχαρόπουλο, που μετά από συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, αποφάσισε να ψηφίσει θετικά στην διαδικασία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή. «Η στάση του κ.Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ.Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.
Σημειώνεται ότι πηγές της Χαριλάου Τρικούπη του είχαν προσφέρει … «διέξοδο», διαμηνύοντάς του το προηγούμενο διάστημα ότι τυχόν επιλογή του να απέχει από την ψηφοφορία, δεν θα είχε συνέπειες για την συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με το Κίνημα Αλλαγής. Η Αγίου Κωνσταντίνου, όμως, όπως και ο ίδιος αποφάσισαν διαφορετικά, ‘επιλέγοντας’ κατά κάποιους τον δρόμο της εξόδου από τον νεοσύστατο φορέα της Κεντροαριστεράς. Πρόκειται ουσιαστικά για τον δεύτερο επικεφαλής κόμματος που αποχωρεί από τον συνασπισμό κομμάτων, μετά τον Σταύρο Θεοδωράκη, που αποχώρησε μαζί με το Ποτάμι (σ.σ. πλην κάποιων στελεχών που παρέμειναν) προ μηνών και βλέπει επίσης με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών το κόμμα του να διαλύεται, ιδίως μετά τα όσα διαμήνυσαν Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς, διαφωνώντας με την ψήφο κατά συνείδηση που αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού, και μπαίνοντας σε τροχιά εξόδου από το κόμμα.
Η Φώφη Γεννηματά όμως, φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει παρακάτω, οριοθετώντας τον χώρο της και μη αφήνοντας τη συμφωνία να τον οδηγήσει σε διάλυση, που θα επέτρεπε σε άλλους χώρους την κατάληψή του. Έτσι, με την απόφασή της χθες να θέσει εκτός ΚΟ τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, έστειλε σαφές μήνυμα και προς όποιον άλλο έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του τη διαφοροποίηση στο εθνικό ζήτημα που η ίδια θεωρεί μείζον. Ταυτόχρονα, η Χαριλάου Τρικούπη ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου το τελευταίο να εκλέξει τα συλλογικά του όργανα. Το συνέδριο, θα διεξαχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, στα τέλη Μαρτίου, μετά από εκλογή συνέδρων από τη βάση του χώρου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.