Neo

Ο Τσίπρας, ο Παπανδρέου και η Σοσιαλιστική Διεθνής

Οι πάντα ενημερωμένοι αναγνώστες του Neo και του Matrix24.gr γνωρίζουν ήδη από χθες ότι τόσο πηγές της Κουμουνδούρου όσο όμως και το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου διαψεύδουν διάφορα υποβολιμαία δημοσιεύματα περί ένταξης του ΣΥΡΙΖΑ στη Σοσιαλιστική Διεθνή. Τα δημοσιεύματα ήθελαν, μάλιστα, τον Αλέξη Τσίπρα να έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του και τον Γιώργο Παπανδρέου να είναι θετικός σε αυτή την προοπτική. Παρά τις διαψεύσεις, πάντως, που ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα, ο Neo είναι σε θέση να γνωρίζει τα εξής: η προοπτική ένταξης του ΣΥΡΙΖΑ είτε στη Σοσιαλιστική Διεθνή είτε στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές δεν είναι ένα σενάριο που δεν έχει συζητηθεί στην Κουμουνδούρου. Αντιθέτως, ο πρώην πρωθυπουργός έχει δεχθεί εισηγήσεις και για το ένα και για το άλλο. Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας, όσο κι αν «ακούει» με ενδιαφέρον τα επιχειρήματα όσων πιστεύουν ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να «μετακομίσει» στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, δεν είναι σε αυτή τη φάση διατεθειμένος να ρισκάρει την εσωκομματική ηρεμία στην Κουμουνδούρου. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι το θέμα δε θα επανέλθει στην ατζέντα και τους προβληματισμούς της Κουμουνδούρου…

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Μανος 18:35 26/05/2021

    Πως ειναι δυνατον να ζητουν να ενταχθουν και να εχουν Προεδρο τον «Πινοσετ»? Τι καταντια ειναι αυτη Αλεξη?

  2. οκ 10:25 26/05/2021

    έριξε άκυρο ο γιώργος στον σύριζα – δεν χωράνε σταλινικοί φασίστες στη σοσιαλιστική διεθνή, ούτε φίλοι του μαδούρο κι του λουκασένκο….

  3. Η Σοσιαλιστική Διεθνής , έχει Αρχές , σκοπό και σταθερή θέληση στην υπηρεσία της Δημοκρατίας των λαών με Δικαιοσύνη,
    Ισότητα , αξιοκρατία και φυσικά με Διαύγεια .
    Αποτελεί φάρο πλεύσης για τα πάμπολλα πολιτικά κόμματα και προοσδευτικα κινήματα που ενδιαφέρονται πρωτίστως για τον άνθρωπο και το περιβαλον του .
    Τα μέλη της είναι πεπεισμένοι Σοσιαλιστές και όχι ευκαιριακοί γυρολόγοι πολιτικοί που είναι έτοιμοι να πουλήσουν την μάννα τους για μια καρέκλα εξουσίας όπως μας έδειξε και εξακολουθεί να μας παρουσιάζει ο Τσίπρας και όλοι οι επιτελικού του συνεργάτες .
    Έχουν κοροϊδέψει με υποσχέσεις και δόλιες ενέργειες αρκετούς, ώστε απέσπασαν την ψήφο τους την οποία ατίμωσαν με τις ανίερες συμμαχίες τους με πολιτικάντηδες των άκρων,
    διχάζονται τον Λαό μας .
    Τι σχέση μπορεί να έχει ο Τσίπρας με σοσιαλισμό;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.