ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ «ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

Τον νέο επικεφαλής του Eurogroup αναζητούν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, καθώς ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έχει δηλώσει ότι θα αποχωρήσει από τη θέση με τη λήξη της θητείας του, τον Ιούνιο.

Σε σημερινό δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα Le Monde, ανέφερε ότι ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι πρότεινε στον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι να αναλάβει τη θέση που κατέχει ο ομόλογός του, του Λουξεμβούργου.

Ωστόσο, δύο αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με δηλώσεις τους στο Reuters, αρνήθηκαν ότι έχει υπάρξει σχετική πρόταση προς τον Ιταλό πρωθυπουργό.

"Δεν έχει γίνει καμία προσφορά στον Monti. Οι συζητήσεις συνεχίζονται με αρκετούς υποψηφίους", δήλωσε εις εκ των δύο αξιωματούχων. Μάλιστα, ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να ζητηθεί από τον Γιούνκερ να παραμείνει στη θέση του, ο πρώτος αξιωματούχος είπε: "Δεν έχει αποκλειστεί. Ο Γιούνκερ είναι ένας πολύ έμπειρος άνθρωπος, παρόλο που έχει πει ο ίδιος ότι δεν θα παραμείνει".

Από την πλευρά του, ο δεύτερος αξιωματούχος ανέφερε ότι έχουν γίνει συζητήσεις με τον Φινλανδό πρωθυπουργό Γίρκι Κατάινεν.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.