ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΝΝΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ - ΣΤΟ 33,5% ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ

Εννέα κόμματα βάζει στη βουλή έρευνα της Public Issue για τον ΣΚΑΙ. Το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. συγκεντρώνουν το 33,5%.

Σύμφωνα με την έρευνα, η εκτίμηση εκλογικής επιρροής των κομμάτων διαμορφώνεται ως εξής: ΠΑΣΟΚ 14,5%, Νέα Δημοκρατία 19%, ΚΚΕ 11%, ΛΑΟΣ 3%, ΣΥΡΙΖΑ 13%, Οικολόγοι Πράσινοι 3%, Δημοκρατική Αριστερά 12%, Δημοκρατική Συμμαχία 2%, Χρυσή Αυγή 5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 11%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, Δράση 2% και λοιπά κόμματα 3,5%. Η αποχή και το λευκό/άκυρο φτάνουν στο 19%.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για την πρωθυπουργία, πρώτος στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 18% και ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας με 15%. Έπονται η Αλέκα Παπαρήγα με 4%, ο Γ. Καρατζαφέρης με 4% και ο Λουκάς Παπαδήμος με 2%. Και σε αυτή την έρευνα καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο «Κανένας», που επιλέγει το 34% των ερωτηθέντων.

Επίσης, καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Νέα Δημοκρατία.

Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της έρευνας, που διενεργήθηκε από τις 3 έως τις 9 Απριλίου, εννέα στους δέκα ερωτηθέντες λένε όχι στην αυτοδυναμία, ενώ το 53% τάσσεται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας. Τέλος, το 64% δηλώνει ότι είναι υπέρ της διενέργειας εκλογών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.