ΥΓΕΙΑ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ «ΧΤΥΠΗΣΕ» ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ

Παραποίηση των γεγονότων γύρω από τη λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, από συμφέροντα που λυμαίνονται το χώρο καταγγέλλει η ΗΔΙΚΑ.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Την έντονη αντίδραση των επικεφαλής της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) έχουν προκαλέσει τα βέλη που εξαπολύονται εναντίον του συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Με ανακοίνωση της, η ΗΔΙΚΑ κάνει λόγο για συστηματική στοχοποίηση, το τελευταίο διάστημα, του συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, ενός συστήματος που, όπως υποστηρίζει, μέχρι σήμερα έχει αποδείξει, ότι έχει συντελέσει ενεργά στην επιβολή κανόνων διαφάνειας και «στην τήρηση ελέγχου των δαπανών της συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων ασθενών, περιορίζοντας τις δαπάνες των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και προασπίζοντας την υγεία των πολιτών».

Μάλιστα, απαντώντας στην κριτική για αναποτελεσματική λειτουργία του συστήματος, που ενισχύθηκε μετά την επίθεση των χάκερ στο σύστημα στις 6 Απριλίου, η ΗΔΙΚΑ, δεν διστάζει να μιλήσει για κακόβουλες επιθέσεις, αναφερόμενη όχι μόνο στην προσπάθεια διείσδυσης στο σύστημα, αλλά και στην εν πλήρη γνώση παραποίηση των γεγονότων, από πολλές πλευρές.

Όπως καταγγέλλει η ΗΔΙΚΑ, δεν είναι η πρώτη φορά στοχοποίησης του συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης «γιατί θίγει συμφέροντα που επί χρόνια λυμαίνονταν το δημόσιο χρήμα».

Αναφέρεται μάλιστα, στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι ιατρικοί σύλλογοι Πάτρας, Αργολίδας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, τον περασμένο Νοέμβριο, με αίτημα την αναστολή λειτουργίας των site e-syntagografisis και e-diagnosis, λόγω ανεπάρκειας των συστημάτων ασφαλείας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπογράφει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, Βλάσσης Σφυροέρας, απεδείχθησαν αβάσιμοι η ισχυρισμοί και ενώ ήταν προγραμματισμένη επόμενη δίκη, οι αντίδικοί ζήτησαν αναβολή.

 

 

 

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Drifter 11:27 23/04/2012

    Συμπληρώνω και εγώ : » Σήμερα, δραττόμενοι της ευκαιρίας, οι ίδιοι που όφειλαν να διαφημίζουν και όχι να δυσφημίζουν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, επανέρχονται, χωρίς καμία απολύτως αίσθηση ευθύνης, ζητώντας μάλιστα ακόμα και την παραίτηση του Υπουργού Υγείας και των «υπαλλήλων» του. Και λέμε χωρίς καμία αίσθηση ευθύνης, για να τονίσουμε, ότι πλέον, κάθε σχετική αναφορά, γίνεται εν πλήρη γνώση της αναλήθειάς της, αλλά και των αποτελεσμάτων αυτής σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, και ως τέτοια μόνον θα την αντιμετωπίσουμε, από όπου και αν προέρχεται. πλέον, κάθε σχετική αναφορά, γίνεται εν πλήρη γνώση της αναλήθειάς της, αλλά και των αποτελεσμάτων αυτής σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, και ως τέτοια μόνον θα την αντιμετωπίσουμε, από όπου και αν προέρχεται. Για την ΗΔΙΚΑ ΑΕ Βλάσης Σφυρόερας »Στον κο Ματίας Μορς το κοινοποιήσατε ???

    » Σήμερα, δραττόμενοι της ευκαιρίας, οι ίδιοι που όφειλαν να διαφημίζουν και όχι να δυσφημίζουν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, επανέρχονται, χωρίς καμία απολύτως αίσθηση ευθύνης, ζητώντας μάλιστα ακόμα και την παραίτηση του Υπουργού Υγείας και των «υπαλλήλων» του. Και λέμε χωρίς καμία αίσθηση ευθύνης, για να τονίσουμε, ότι πλέον, κάθε σχετική αναφορά, γίνεται εν πλήρη γνώση της αναλήθειάς της, αλλά και των αποτελεσμάτων αυτής σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, και ως τέτοια μόνον θα την αντιμετωπίσουμε, από όπου και αν προέρχεται.
    πλέον, κάθε σχετική αναφορά, γίνεται εν πλήρη γνώση της αναλήθειάς της, αλλά και των αποτελεσμάτων αυτής σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, και ως τέτοια μόνον θα την αντιμετωπίσουμε, από όπου και αν προέρχεται.
    Για την ΗΔΙΚΑ ΑΕ Βλάσης Σφυρόερας »Στον κο Ματίας Μορς το κοινοποιήσατε ???

  2. Vicky 9:19 23/04/2012

    Τι μας λένε τώρα ο κυρ Καθηγητής και ο Βλάσιος… Ένα μικρό απόσπασμα από τις ειδήσεις του διημέρου :

    » Σε… εφιάλτη μετατρέπεται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τους υπουργούς Λοβέρδο και Κουτρουμάνη καθώς οι τροϊκανοί δε φαίνεται να αστειεύονται με το θέμα της μείωσης της φαρμακευτικής που περνά μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα. Με επιστολή του στους αρμόδιους υπουργούς (που δημοσιεύεται στον Επενδυτή) ένας εκ των βασικών στελεχών της τρόικας ο Ματίας Μόρς επιπλήττει με το πιο προσβλητικό ύφος τους δύο υπουργούς για το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης το οποίο λειτουργεί με προβλήματα ενώ τελικά ελάχιστοι γιατροί το χρησιμοποιούν.
    Ο κ.Μόρς υπογραμμίζει ότι σε σχέση με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης ελάχιστοι ιατροί του ΙΚΑ αξιοποιούν το σύστημα, γιατροί που αποτελούν και το βασικό κορμό του ΕΟΠΥΥ, ενώ μόνο το 12% των συνταγών είναι ηλεκτρονικές.
    Ο τροϊκανός επισημαίνει ότι θα πρέπει να λυθεί άμεσα το πρόβλημα ενώ ζητά και την επιβολή προστίμων στους γιατρούς που δε συνταγογραφούν ηλεκτρονικά όπως προβλέπεται και από νόμο που ψηφίστηκε. »

    Υπομονή παιδιά, τα βάσανα σας τελειώνουν …..

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.