ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΣΤΟ ΣτΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και ομάδα εργαζομένων, καθώς και εργαζόμενοι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ζητώντας να ακυρωθεί ή ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στη ΡΑΕ, ο πρόεδρος και ο β΄ αντιπρόεδρος της επίμαχης Αρχής, Νικ. Βασιλάκος και Μιλτ. Ασλάνογλου και 19 εργαζόμενοι (12 ειδικοί επιστήμονες και 7 δικηγόροι), καθώς και 90 εργαζόμενοι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (12 δικηγόροι και 78 ειδικοί επιστήμονες)ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση με την οποία καθορίζονται οι αποδοχές του ειδικού επιστημονικού προσωπικού και των δικηγόρων με σχέση έμμισθης εντολής των Ανεξάρτητων Διοικητικών ή Ρυθμιστικών Αρχών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων.

Υποστηρίζουν ότι η απόφαση είναι αντίθετη στην ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία και υπογραμμίζουν ότι η εφαρμογή της οδήγησε σε μείωση αποδοχών από 21,45% έως 56,54%. Στην προσφυγή τους αναφέρουν πως οι ανεξάρτητες Αρχές σύμφωνα με τους ιδρυτικούς τους νόμους, έχουν διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και δικό τους προϋπολογισμό.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Nimort 21:13 29/04/2012

    Κοινώς, «…δεν μας ενδιαφέρει που υπάρχει οικονομική κρίση και οι μισθοί ΟΛΩΝ μειώνονται, οι δικοί μας δεν θα μειωθούν. Η κρίση δλδ δεν θα αγγίξει εμάς (τα ανώτερα όντα), θα αγγίξει μόνο τα φορολογούμενα…βόδια που μας πληρώνουν.»

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.