ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

«ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»

Σειρά διλημμάτων, έθεσε με έντονο τρόπο, στην τελευταία προεκλογική του ομιλία από το Σύνταγμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καλώντας τους πολίτες και δη όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές, να το στηρίξουν με την ψήρο τους και πάλι την Κυριακή. 

«Την Κυριακή κρίνεται το μέλλον της χώρας μας στην Ευρώπη», είπε, σημειώνοντας πως πλέον κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν ήξερε... Αναρωτόμενος ποια κυβέρνηση μπορεί να πετύχει πιο ήπια προσαρμογή, με τρόπο πιο φιλικό για τους πολίτες και με ανάπτυξη, επανέφερε ως λύση την πρόταση για προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Ξεκαθαρίζοντας πάντως πως «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι και δεν θα γίνει δεκανίκι οποιουδήποτε», υποστήριξε ότι «υπάρχει ένας και μόνο τρόπος για να σχηματιστεί αυτή η κυβέρνηση. Να είναι το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα, εγγυητής και καταλύτης των εξελίξεων».

Ζήτησε δε εκ νέου σαφή εντολή του λαού και πολιτική νομιμοποίηση για τη νέα κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας τις δεσμεύσεις του για μη επιβολή νέων φόρων τον Ιούνιο, μη περαιτέρω μείωση των αποδοχών στα χαμηλά εισοδήματα, αλλά και στήριξη στους άνεργους νέους και γυναίκες, στα νοικοκυριά και τις ατομικές επιχειρήσεις, καθώς και ευνοϊκότερους όρους για τα δάνεια των πολιτών.

Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε για άλλη μια φορά στις «δύο τζάμπα πολιτικές» όπως χαρακτήρισε αυτές της ΝΔ από τη μία και του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη. Χαρακτήρισε ως «επιμελώς κρυπτόμενο» τον Αντώνη Σαμαρά καθόλη την προεκλογική περίοδο, ενώ του καταλόγισε –όσο και στον Κώστα Καραμανλή- έλλειψη αυτοκριτικής για τα «συντρίμμια» που άφησε πίσω της η κυβέρνηση της ΝΔ το 2009, όπως είπε. Αντιστοίχως, για πρόταση που οδηγεί στην απομόνωση και την φτώχεια κατηγόρησε αριστερές δυνάμεις, ξεκαθαρίζοντας πως «η Ελλάδα του 2012 δεν θα γίνει Αλβανία του 1990».

Σημειώνοντας ότι «η αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση άρχισε», κάλεσε τους πολίτες που θέλουν την Ευρώπη και το ευρώ να πάνε στην κάλπη την Κυριακή και να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ. «Σηκώστε υπερήφανα και ψηλά την ελληνική σημαία, την σημαία του ΠΑΣΟΚ», είπε, καλώντας τους παρευρισκόμενους να δώσουν «σπίτι-σπίτι» την μάχη για μία αυτοδύναμη Ελλάδα. «Η Ελλάδα της Ελπίδας νικάει», κατέληξε, δηλώνοντας την αισιοδοξία του από τον παλμό της συγκέντρωσης και ανεβάζοντας πλάι του στην εξέδρα τους υποψηφίους με τα ψηφοδέλτια Επικρατείας και λεκανοπεδίου Αττικής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.