ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΙΚΟΝΕΣ, ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ TANGO ΩΣ ΑΝΤΙΔΟΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Μια διαφορετική σαιξπηρική θεατρική παράσταση, ένα live που με γνώμονα το tango σε ταξιδεύει στο Μπουένος Άιρες και μια φωτογραφική έκθεση με θέμα τον χορό δείχνουν ότι η κάλπη δεν είναι μονόδρομος αυτό το ΠΣΚ στην Αθήνα.

Της Χαράς Ιωάννου

Παρασκευή

Ο Γιάννης Σκουλάς παρουσιάζει μια σειρά εικόνων από την 24χρονη φωτογραφική του πορεία του σχετικά με το χορό στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης. Στην έκθεση προβάλλονται μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής του χορού, μπαλέτα, χοροθέατρα και κάθε είδους χορευτικά σχήματα, όπως Pina Bausch, Momix, Alvin Ailey, Tango por Dos, αλλά και τα μπαλέτα της Αγίας Πετρούπολης, της Λυών και του Μόντε Κάρλο, καθώς και ελληνικές ομάδες. Οι φωτογραφίες του είναι αναλογικές και δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία.

INFO: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης , Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα. Ώρες λειτουργίας: Δευ - Κυρ 18:00 - 22:00, με ελεύθερη είσοδο.

Σάββατο

Ο θρύλος του tango Juan Carlos Caceres στην Αθήνα

Με την βαριά, λάγνα φωνή του ο Juan Carlos Caceres, τραγουδά για την καθημερινή ζωή στο Μπουένος Άιρες τη νοσταλγία για την πατρίδα, την εξορία και τις πληγές του χρόνου, δημιουργώντας  ένα «χάρτη» μουσικο-ιστορικών διασυνδέσεων στον οποίο καταγράφεται ταυτόχρονα η κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα. Μια παθιασμένη ερμηνεία, ένα ταξίδι στην ιστορία και το σύμπαν του tango που μεταφέρει το κοινό σε άγνωστα μονοπάτια, πάντα όμως μέσα σε ένα μελωδικό και ευχάριστο κλίμα. Με δύο ακόμα μουσικούς συνοδοιπόρους, περιοδεύει σε όλο τον κόσμο ως Tango Negro Trio προσκαλώντας το φιλόμουσο κοινό σε ένα ταξίδι στον χρόνο για να ανακαλύψουν μαζί τις ισχυρές μουσικές ρίζες του δημοφιλούς σε όλο τον κόσμο χορού της Αργεντινής.

INFO: GazArte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, ώρα έναρξης: 22.30, Είσοδος 10 - 25 ευρώ. Πάρτε μία γεύση: http://www.youtube.com/watch?v=V4rTYTpsp-0

Κυριακή

Ένα «Όνειρο» και μάλιστα «Καλοκαιρινής Νύχτας»

Δύο περίεργα ζευγάρια, ένα μπουλούκι από αδέξιους ερασιτέχνες ηθοποιούς, ένα ζευγάρι αντιμαχόμενων ξωτικών, ένα (ληγμένο) ερωτικό φίλτρο. Και όλα αυτά «αλληλεπιδρούν» μέσα σε ένα μαγεμένο φεγγαρόλουστο δάσος, όπου γίνεται ...γάμος. Η παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» σε σκηνοθεσία Federico Nieto - El’ Gazi ανεβαίνει ξανά στο Θέατρο Badminton στο πλαίσιο του Backstage Theatre Festival, από τις 19 Απριλίου μέχρι τις 6 Μαΐου. Η παράσταση παραπέμπει στον ελισαβετιανό τρόπο παρουσίασης του θεάτρου, στην οποία τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι μινιμαλιστικά και το βάρος πέφτει στην ικανότητα του ηθοποιού και την ενσάρκωση του ρόλου που με τη σειρά του βασίζεται πιστά στο κείμενο του συγγραφέα.

INFO: Θέατρο Badminton, Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή, Αθήνα, Πέμπτη έως Κυριακή στις 20:15. Είσοδος: 9 - 15 ευρώ.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.