ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΕΙΩ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Η δεκάχρονη δεσποινίς Δημητρίου είναι το αστέρι της θεατρική σκηνής του Λονδίνου. Αυτό είναι το κοριτσάκι που μαζί με τις Σοφία Κίλεϊ, Ελεανόρ Γουόρθιγκτον, Κέρι Ίνγκραμ μοιράστηκαν το βραβείο Olivier για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία σε μιούζικαλ. Αυτή είναι η μικρή ιστορία ενός μεγάλου ταλέντου.

Της Ζωής Δημητρίου

Κοίτα να δεις που γίνω τουριστάκι στο Λονδίνο και θα κλείσω εισιτήρια για το West End. Ναι, θα σταθώ στην ουρά μαζί με την μισή Κίνα και θα φάω παγωτό στο διάλειμμα της παράστασης Matilda the Musical. Όχι για τους προφανείς λόγους: Το «Matilda The Musical» βασισμένο στο ομότιτλο έργο του Ρόαλντ Νταλ, απέσπασε συνολικά επτά από τα δέκα βραβεία για τα οποία ήταν υποψήφιο, καταρρίπτοντας έτσι το προηγούμενο ρεκόρ των έξι βραβείων για μία παραγωγή στη λονδρέζικη θεατρική σκηνή αλλά για την δεκάχρονη Κλειώ.

Μου είπαν ότι την βραδιά της απονομής άρπαξε μικρόφωνα και σχεδόν κλαίγοντας ευχαρίστησε τη μανούλα Λουκία και τσιμπούσε τον εαυτό της για να αποδείξει ότι δεν το βλέπει στον ύπνο της. Γεννήθηκε στην Κύπρο και μεγάλωσε ως Αγγλάκι. Ανέβηκε στο σανίδι κι έκανε ντεμπούτο ως Γκρετλ στη Μελωδία της Ευτυχίας. Σκοτώνονταν οι παραγωγοί στα παιδικά της παπουτσάκια για να πρωταγωνιστήσει στην παράσταση τους. Διέκοψε την συμμετοχή της στο σόου «Οι Αθλιοι» για να ενσαρκώσει την Ματίλντα και σάρωσε τα βραβεία.

Το κοριτσάκι διαβάζει τα μαθήματα στα παρασκήνια του Cambridge Theatre, όταν οι συμμαθήτριες της πηγαίνουν εκδρομές αυτή τρέχει σε οντισιόν και στις συνεντεύξεις πηγαίνει με τη μαμά της.

Άσχετο αλλά θα το αναφέρω γιατί αυτή την παράσταση την είδα και τον «Σέρλοκ» τον αγαπώ: Ανάμεσα στους νικητές ήταν και οι Μπένεντικτ Καμπερμπατς και Τζόνι Λι Μίλερ που μοιράστηκαν το βραβείο «Καλύτερου ηθοποιού» για το «Frankenstein».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.