ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

ΟΤΑΝ Ο ΓΛΕΖΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρέθηκε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος μεταξύ  άλλων στελεχών, από τον Μανόλη Γλέζο, τη Ρένα Δούρου και τον Θοδωρή Δρίτσα. Εκεί, ο Μανόλης Γλέζος απέδωσε τιμή στον «πρώτο αντιστασιακό» Μαθιό Πόταγα.

Στον απόηχο δηλώσεων στελεχών του, ότι η χώρα μας θα μειώσει τα εξοπλιστικά προγράμματα ρισκάροντας μια ενδεχόμενη επίθεση από την Τουρκία, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε  με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο και ενημερώθηκε από επιτελείς του υπουργείου Άμυνας για θέματα που αφορούν τις ένοπλες δυνάμεις.

Την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκε ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας Φραγκούλης Φράγκος ο οποίος τόνισε ότι σήμερα 29 Μαΐου «μπορεί να είναι μια αποφράδα ημέρα για τον ελληνισμό αλλά μην ξεχνάμε ότι αύριο είναι μια μέρα ανάτασης».

Ο κ. Φράγκος παρέπεμπε με τον τρόπο αυτό στην ηρωική πράξη του Μανόλη Γλέζου και του Λάκη Σάντα να κατεβάσουν την γερμανική σημαία από την Ακρόπολη.

Απαντώντας στον υπουργό Άμυνας, ο Μανόλης Γλέζος θύμισε ότι η πρώτη σημαντική αντιστασιακή πράξη δεν ήταν η δική τους αλλά του νεαρού Μαθιού Πόταγα στη Βυτίνα. Σύμφωνα με τον κ. Γλέζο, όταν η «ίλη αρμάτων Αδόλφος Χίτλερ μπήκε στη Βυτίνα, ο νεαρός Πόταγας στάθηκε μπροστά της και την σταμάτησε. Στον επικεφαλής αξιωματικό που βγήκε από το άρμα ο Πόταγας είπε ότι «τώρα είμαι μόνος μου, αλλά δεν θα μας σκλαβώσετε» και πρόσθεσε: «Πίσω μου είναι όλος ο ελληνικός λαός»».
Ο Μαθιός Πόταγας εκτελέστηκε από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής.

«Στρατιωτικο-μεσιτικό πλέγμα διαπλοκής» στους αμυντικούς εξοπλισμούς

Για στρατιωτικο- μεσιτικό πλέγμα διαπλοκής ανάμεσα στην πολιτική και την οικονομική εξουσία έκανε λόγο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι πρέπει να αντιστραφεί η κατάσταση χωρίς ωστόσο να προκληθεί ζημιά στην εθνική άμυνα.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι η προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει ολιγωρία και αγνόηση άλλων κινδύνων, που απαιτούν συνεχή επαγρύπνηση για την αντιμετώπισή τους.

Χαρακτήρισε σωστή τη δραστική μείωση των αμυντικών δαπανών κι επισήμανε την ανάγκη η αμυντική πολεμική βιομηχανία να περάσει υπό ελληνικό εθνικό έλεγχο, για να ανασυγκροτηθεί και να αξιοποιηθεί προς όφελος της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι οι τελευταίες κυβερνήσεις προχώρησαν σε μειώσεις μισθών, που καταρράκωσαν το ηθικό και μίλησε για αντιστροφή του κλίματος.

Τέλος, για το ενδεχόμενο αύξησης της θητείας, ο κ. Τσίπρας επισήμανε την ανάγκη να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες και να υπάρξει ένα σχέδιο εξορθολογισμού των αναγκών, ενώ αναφέρθηκε στο θέμα της απομάκρυνσης των στρατοπέδων από τα αστικά κέντρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.