ΚΟΣΜΟΣ

ΣΥΡΙΑ: ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΖΗΤΕΙ Ο ΟΗΕ

«Να χρησιμοποιήσει την επιρροή του» για να εφαρμοστεί στη Συρία το ειρηνευτικό σχέδιο του ειδικού μεσολαβητή Κόφι Άναν, ζήτησε χθες από το Πεκίνο ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν.  

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ο Μπαν μίλησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας Γιανγκ Τζιετσί για την κατάσταση στη Συρία και την ανάγκη να σταματήσει η βία. «Ζήτησε από την Κίνα να χρησιμοποιήσει την επιρροή για να να εφαρμοστεί άμεσα και πλήρως το σχέδιο έξι σημείων (του Κόφι Άναν) και η απόφαση της Ομάδας Δράσης για τη Συρία» που προβλέπει την πολιτική μετάβαση, ανέφερε.

Η Κίνα έχει μπλοκάρει δύο ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που είχαν ως στόχο να ασκήσουν πιέσεις στη Δαμασκό για να σταματήσει η αιματοχυσία στη χώρα. Εδώ και δύο ημέρες οι 15 χώρες - μέλη του Συμβουλίου συζητούν ένα νέο ψήφισμα το οποίο απειλεί τη Συρία με κυρώσεις.

Στο μεταξύ, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθεί με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Άναν στη Μόσχα την Τρίτη για συνομιλίες με θέμα την κρίση στη Συρία.

Επιπλέον, το Ιράν δηλώνει έτοιμο να φιλοξενήσει τις συνομιλίες ανάμεσα στην κυβέρνηση της Συρίας και τις ομάδες της αντιπολίτευσης σε μια προσπάθεια να τερματιστούν οι συγκρούσεις στη χώρα.

 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.