ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ «ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ» Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Να ανεβάσει το πολιτικό θερμόμετρο στα ύψη κατά της κυβέρνησης επιχειρεί ήδη ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να προλειάνει το έδαφος για σκληρή πολιτική σύγκρουση κατά το τριήμερο των προγραμματικών δηλώσεων.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Το στίγμα των προθέσεών του το έδωσε ήδη ο Αλέξης Τσίπρας χθες και προχθές, κατακεραυνώνοντας την κυβέρνηση ως «σιωπηλή» και «κατώτερη των περιστάσεων», αναφορικά με τη στάση που κράτησε η Ελλάδα στην Σύνοδο Κορυφής. Μάλιστα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι αν δεν αλλάξει η συμφωνία, προκειμένου να ισχύσει και για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ό,τι αποφασίστηκε για την Ιταλία και την Ισπανία, δεν πρέπει «να πατήσει η τρόικα το πόδι της στην Αθήνα».
Στο μοτίβο αυτό αναμένεται να συνεχίσουν και σήμερα στελέχη της Κουμουνδούρου, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, σε δημόσιες παρεμβάσεις τους, θα κατακεραυνώσουν την κυβέρνηση επειδή «δεν επικαλέστηκε καν την αρχή της ισότητας, που είναι εμπεδωμένη στις ευρωπαϊκές διαβουλεύσεις», όπως θα σημειώσουν.

Σύγκρουση στη Βουλή

Φυσικά, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, πέραν της πολιτικής διαφωνίας του για τον τρόπο που πολιτεύθηκε η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής, «χρησιμοποιεί» τα αποτελέσματα της Συνόδου προκειμένου να εγκαινιάσει την τακτική της οξείας αντιπολίτευσης έναντι της κυβέρνησης. Στελέχη της Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι πλέον, «η κυβέρνηση έχει αρχίσει να δείχνει προς τα πού θα κινηθεί, με την επιστολή υποταγής που έστειλε ο πρωθυπουργός στους δανειστές, αλλά και με την παθητική στάση της Αθήνας στις διαβουλεύσεις των Βρυξελλών», όπως σημειώνουν.

Μάλιστα, η τακτική της κλιμάκωσης της έντασης αναμένεται να υιοθετηθεί από τον Αλέξη Τσίπρα και κατά την τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, που θα ξεκινήσει την ερχόμενη Πέμπτη, όπως όλα δείχνουν. Εκεί, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πια, θα εξαπολύσει σφοδρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, με αιχμή τις δεσμεύσεις Σαμαρά πως θα τηρήσει κατά κεραίαν το Μνημόνιο.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΤΙΒΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΗΣ Ν.ΔΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΝΕΨΕΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ.ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ

  2. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΤΙΒΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΗΣ Ν.ΔΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΝΕΨΕΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ.ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.