ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ

Κόκκινο έχει χτυπήσει η απόγνωση των δημάρχων όλης της χώρας μετά τις περικοπές που έχουν υποστεί τόσο στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, όσο και τις επιχορηγήσεις για αναπτυξιακά έργα (ΣΑΤΑ). Από χθες που ξεκίνησαν οι Γενικές Συνελεύσεις των 13 Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων, ενόψει του έκτακτου Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων στις 30 Αυγούστου, το κλίμα είναι δραματικό.

Οι περισσότεροι δηλώνουν αδυναμία να αντεπεξέλθουν σε στοιχειώδεις οικονομικές ανάγκες των δήμων τους.

Ήδη υπεβλήθη και μια παραίτηση δημάρχου, ενώ αυξάνονται συνεχώς οι φωνές εκείνων που προτείνουν να κλείσουν οι δήμοι και οι δήμαρχοι να καταθέσουν όλοι τις παραιτήσεις τους. Η πρώτη παραίτηση ήρθε από τη Δυτική Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των δημάρχων της Δυτικής Ελλάδας. Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, κατέθεσε την παραίτησή του, διαμαρτυρόμενος με τον τρόπο αυτό για τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος του.

Σήμερα πραγματοποιεί την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της η Περιφερειακή΄Ενωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.). Οι δήμαρχοι της Αττικής είναι αποφασισμένοι να προτείνουν δυναμικές κινητοποιήσεις καθώς οι περικοπές που έχουν υποστεί δεν τους επιτρέπουν να λειτουργήσουν.

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιείται ενόψει της προετοιμασίας της Π.Ε.Δ.Α. για το έκτακτο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. με θέμα «Τα Οικονομικά των Δήμων» που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 στην Αθήνα.

Οι εργασίες της συνέλευσης θα ξεκινήσουν στις 10.30 το πρωί με καλωσόρισμα του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη και θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Κώστα Ασκούνη και του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρού. Στη συνεχεία θα παρουσιάσει την εισήγησή του ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. Νίκος Σαράντης, και θα τοποθετηθούν οι Επικεφαλής των Αυτοδιοικητικών Παρατάξεων και Σύνεδροι.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.