ΕΛΛΑΔΑ

ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΠΡΟΩΡΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

Τρόπους να ... βαφτίσουν την εργασιακή εφεδρεία πρόωρη συνταξιοδότηση προκειμένου να περιορίσουν τους εσωκυβερνητικούς κραδασμούς, ψάχνουν σε σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι υπουργοί Οικονομίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το πρωί, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος έδωσε το στίγμα των κυβερνητικών προσπαθειών, υποστηρίζοντας ότι «το σχέδιο της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο προχωρά με γοργούς ρυθμούς για τη διαδικασία των ωριμάνσεων, δηλαδή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, μπορεί να αντικαταστήσει το ζήτημα της εφεδρείας».

Σύμφωνα με πληροφορίες,  το σχέδιο που επεξεργάζονται οι δύο υπουργοί, προβλέπει ότι για όσους υπαχθούν στο νέου τύπου καθεστώς εφεδρείας θα καταβάλλεται το 60% του βασικού μισθού για μία τριετία και μετά την παρέλευση της τριετίας θα αποχωρούν από το Δημόσιο.

Το μέτρο δεν θα αφορά όσους υπαλλήλους έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ.

Σχεδιάζεται επίσης να τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας όλοι οι υπάλληλοι που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα ή έχουν διαταχθεί ΕΔΕ εις βάρος τους.

Επίσης, σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας εξετάζεται να τεθούν κατά προτεραιότητα οι υπάλληλοι οι οποίοι διαθέτουν περιορισμένα τυπικά προσόντα και απασχολούνται σε οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου που συγχωνεύονται ή κλείνουν.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: ΒΡΕΘΗΚΕ Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ | Matrix 24 22/08/2012

    […] ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΠΡΟΩΡΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.